StoryEditorOCM
Domaći nogometNovi posao

Bivši zamjenik voditelja Akademije i pomoćnik sportskog direktora Hajduka preuzet će poziciju šefa omladinskog pogona Istre 1961

Piše Frane Vulas
29. rujna 2022. - 18:00

Bivši pomoćnik voditelja Akademije i sportskog direktora Hajduka Andro Fistonić karijeru će nastaviti u Istri 1961. Fistonić bi u pulskom klubu trebao obnašati ulogu voditelja omladinskog pogona. Čeka se još samo službena potvrda kluba.

Na Poljudu je Fistonić bio zamjenik voditelja Akademije barba Luka Kaliterna Bore Primorca, pa potom i pomoćnik Mindaugasa Nikoličiusa. Litavcu koji vodi struku Hajduka je posebno pomagao kada je trebalo riješiti status brojnih igrača pod ugovorima u vrijeme kada se gasila druga momčad „bijelih”. Drugu polovicu prošle sezone proveo je i u slovenskom Radomlju, Hajdukovom klubu partneru u kojem je radio kao sportski direktor. U tom razdoblju Radomlje je iz teške situacije u kojoj se nalazilo u borbi za ostanak na zimskoj pauzi, na koncu i prije samog finiša prvenstva glatko osiguralo ostanak u elitnom društvu.

Potom se Fistonić poslije tog odrađenog posla vratio u Hajduk, ali već u srpnju se i rastao s „bijelima”. U Hajduku je ovaj mladi 31-godišnji stručnjak ukupno proveo nešto manje od tri godine, od dolaska iz omladinske škole poljskog Zaglebie Lublina 2019. godine. Za Fistonićem je sada posegnuo još jedan bivši sportski direktor Hajduka i njegov nekadašnji suradnik na Poljudu Saša Bjelanović, aktualni sportski direktor Puljana. Na poziciji šefa omladinskog pogona Istre 1961 naslijedit će Fistonić dugogodišnjeg voditelja Vitomira Butorca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2022 08:57