StoryEditorOCM
Domaći nogometKlizeći start

Bivši trener juniora Hajduka nakon teškog poraza ostao bez posla, avantura je potrajala samo dva mjeseca

Piše F. V.
12. studenog 2023. - 14:36

Toni Golem (41) više nije trener nogometaša Rudeša. Zagrebački klub koji tavori na dnu SuperSport HNL-a objavio je kako bivši trener juniora Hajduka više nije njihov trener.

Golem je u ovu sezonu ušao kao trener juniora ‘bijelih‘, a prethodno je u nekoliko navrata bio i pomoćnik trenerima seniora Hajduka. No, početkom rujna, nakon sedmog kola, otvorila mu se mogućnost da naslijedi velikog Roberta Prosinečkog u Rudešu i tu je šansu prihvatio. Međutim, tek dva mjeseca potrajala je njegova avantura u zagrebačkom klubu.

Golem je preuzeo momčad koja je osvojila samo jedan bod. U svom mandatu, u sedam ligaških susreta, osvojio je još dva, ali i dalje Rudeš ne zna za pobjedu u ovom prvenstvu. Najveći rezultat pod Golemom bila je pobjeda 3:1 nad Slaven Belupom u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Za bivšeg juniora Hajduka koban je subotnji bolni 0:4 poraz od do tada najbliže Istre 1961. nakon tog susreta Puljani su pobjegli Rudešu na velikih 11 bodova prednosti (Istra i Slaven Belupo imaju po 14 bodova, Rudeš samo 3). Poslije tog debakla dogovoren je između Rudeša i Golema, kako to vole upakirati, ‘sporazumni raskid poslovne suradnje‘.

- Zahvaljujem se direktoru i predsjedniku kluba na suradnji. Jednostavno, nismo uspjeli krenuti svi zajedno u smjeru u kojem smo željeli, te smo se odlučili na raskid suradnje. Klubu i sljedećem treneru želim uspjeh u ostvarivanju ciljeva - rekao je sada već bivši trener Golem.

image

Toni Golem

Damir Krajač/Cropix

- Toniju Golemu mogu samo zahvaliti na uloženom trudu i energiji koju je donio u naš klub. Naravno, hvala mu i na dvjema pobjedama u Kupu, odnosno ulasku u četvrtfinale ovog natjecanja. Na našu žalost, u prvenstvu, koje nam je prioritet jer želimo ostati u društvu najboljih, rezultat je unatoč nekim dobrim utakmicama izostao. Svjesni smo da je bodovno stanje jako teško, ali dokle god imamo prilike ostvariti taj naš primarni cilj, pokušavat ćemo sve - naglasio je predsjednik kluba Josip Šimunić.

- Stanje je ozbiljno, hvala treneru Toniju na trudu i zalaganju koji je uložio u nadogradnju momčadi. Nažalost, unatoč svemu, svi vidimo kako naš klub ima samo tri boda i da smo bez pobjede u HNL-u. Možda bi bilo najbolje  da se igrači zapitaju nakon subotnje izvedbe. NK Rudeš je ispadao i vraćao se u najviši rang natjecanja te pokazao karakter kroz godine postojanja, a to se očekuje i od igrača koji predstavljaju klub. Nas u klubu veseli rad škole nogometa koja u sve tri kategorije HNL-a ima odličan pristup, zalaganje i rezultate, te vjerujemo da su gladniji uspjeha nego neki igrači prve momčadi - poručio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Rudeš je objavio da će pravovremeno obavijestiti javnost o novom treneru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:33