StoryEditorOCM
Domaći nogometKRAJ PRIČE

Bivši trener ‘bijelih‘ dobio je otkaz u zemlji u kojoj u nogomet ulažu milijarde, gdje mnogi sanjaju igrati i raditi

Piše F. V.
16. prosinca 2023. - 12:19

Ante Miše nije više trener saudijskog Al Adalaha. Nakon što je njegova momčad osvojila samo dva boda u posljednje tri prvenstvene utakmice, u klubu koji se natječe u drugom rangu tamošnjeg nogometa su se odlučili za promjenu na klupi. Al Adalah je objavio kako Miše više nije njihov trener.

Bivši trener Hajduka od srpnja ove godine vodio je Al Adalah, a u njegovom stožeru bio je njegov suigrač iz dana u Hajduku Ardian Kozniku. Unatoč mini krizi posljednjih tjedana, momčad je ostavio na visokom trećem mjestu. Prva tri mjesta vode u viši rang. U Saudijskoj Arabiji u posljednje vrijeme jako mnogo ulažu u nogomet, igrače, trener, infrastrukturu. Postala je to nogometno obećana zemlja, ulažu milijarde, ali im strpljenje nije jača strana i vrlo česte su promjene na klupi.

U trenerskoj karijeri Miše (56) je prije ovog angažmana osim Hajduka (u dva navrata) u kojem je bio i pomoćnik (Goranu Vučeviću) između ostalog vodio i Trogir, Istru 1961, Dugopolje, Vitez, Zrinjski. Bio je Miše i pomoćnik izbornika Hrvatske, izbornik Turkmenistana, vodio je kuvajtski Al-Arabi, te saudijski Al-Faisaly.

image

Ante Miše

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:08