StoryEditorOCM
Domaći nogometkvalifikacije za ep

Majmun donio sreću bivšem hajdukovcu, Hrvatska dominirala, ali i promašivala, a bivši je ‘bijeli‘ golom presudio

20. studenog 2023. - 13:23

Hrvatski nogometaši do 21 godine ostvarili su novu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, s minimalnih 1-0 (0-0) pobijedili su u gostima vršnjake iz Bjelorusije.

Utakmica je odigrana u armenskom Armaviru, nedaleko od Erevana, a odlučena je u samoj završnici kada je Hrvatska U21 imala igrača više na terenu. Jedini gol dao je Marin Ljubičić u 83. minuti.

Od početka je Hrvatska U21 bila momčad koja je dominirala i diktirala ritam, ali usporedno s tim teško je kreirala prave prilike. U prvom poluvremenu uglavnom su mladi Hrvati pokušavali udarcima iz daljine, no redom su Bukvić, Vidović i Hodža promašivali.

Možda je najbolju priliku imao Marin Ljubičić u 36. minuti, ali je brže od njega u tom trenutku reagirao bjeloruski vratar.

Vrlo slično se igralo i u drugom poluvremenu, a od 73. minute Hrvatska U21 je imala igrača više na terenu nakon što je drugi žuti karton dobio Maskalenčik. Deset minuta kasnije Hrvatska U21 je naplatila igrača više. Grubo je pritom pogriješila bjeloruska obrana, a poklon je iskoristio Marin Ljubičić za pogodak vrijedan tri boda. Dan ranije na ulicama je imao neobičan susret. Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s majmunom koji mu se popeo na glavu.

Hrvatska U21 se ovom pobjedom probila na drugo mjesto ljestvice. Ima deset bodova, odnosno, dva manje od vodećeg Portugala. Iza izabranika Dragana Skočića je Grčka s dva boda manje, ali i utakmicom više.

Kasnije tijekom ponedjeljka, od 15 sati, u ovoj će skupini međusobno igrati Grčka i Portugal.

U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska U21 igra u gostima kod Andore 21. ožujka 2024. godine, a potom kod Portugala 26. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:35