StoryEditorOCM
Domaći nogometima i partnere

Bivši menadžer Ivice Olića želi kupiti kultni hrvatski klub i vratiti ga u prvu ligu, zna se tko je sada na potezu

Piše Sport SD
15. listopada 2024. - 07:33

Kultni nogometni klub iz Vinkovaca mogao bi dobiti novog vlasnika. Bivši Dinamo, a danas Cibalija, na meti je bivšeg menadžera Ivice Olića.

Portal vinkulja.hr objavio je vijest da je gradske čelnike zateklo pismo namjere čovjeka koji bi želio kupiti klub. S obzirom na to da je proteklih godina bilo pregršt ‘kupaca‘, a ništa se nije dogodilo, i u ovom slučaju vlada veika skepsa. 

Prema danas usvojenom nmodelu prodaje, potencijalni kupac neće više morati jamčiti za stabilnost kluba kroz bankovnu garanciju od 5 milijuna kuna, već će imati mogućnost uplate pologa na račun Grada Vinkovaca od 300 tisuća eura na rok od dvije godine. Isto tako, novi kupac, ukoliko u roku od 90 dana ne sanira sav dug, gubi taj polog, a klub se vraća u vlasništvo Grada – novitet je koji zasigurno mijenja poziciju koja se nije mijenjala još od famoznih Švicaraca.

Po sanaciji duga u roku od 90 dana, novi vlasnici morat će se držati pravila HNS-a i UEFA-e o tzv. „neto kapitalu”, što znači kako obveze nikada više neće smjeti biti veće od imovine društva. Prema revizorskom izvješću za 2023. godinu, imovina kluba iznosila je 362.466,00 eura, pa prema tome dug neće smjeti biti veći od tog iznosa, a vrlo vjerojatno je riječ i o manjem maksimalnom dugu u budućnosti s obzirom na amortizaciju, piše Vinkulja.hr.

Portal budica.info doznao je tko je ponuditelj. Riječ je o Draganu Mariću poznatom kao menadžeru Ivice Olića.

– Temeljni preduvjet za realizaciju posla su čisti papiri i odnosi. Onaj tko plati, nek’ vlada. Mora se znati tko je gazda. Ništa iz sjene, ova stranka, ona stranka… Zasad toliko. Hvala vam na interesu – dodao je Marić za portal budica.info.

Naglasio je i kako želi kupiti klub zbog brenda i stadiona koji zadovoljava prvoligaške uvjete, a što je konačni cilj, te čeka potez Grada Vinkovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:16