StoryEditor
Domaći nogometnije se uspio vratiti

Bivši hrvatski reprezentativac umirovio se u 27. godini: Nakon dva desetljeća bavljenja onim što najviše volim nažalost sam bio primoran zaključiti profesionalnu nogometnu karijeru

Piše PSD
6. listopada 2019. - 20:05

Bivši hrvatski reprezentativac Igor Bubnjić, nakon problema s ozljedama, odlučio je u 27. godini života okončati profesionalnu nogometnu karijeru.

Bubnjić se posljednje tri sezone pokušavao vratiti nakon teške ozljede, no nikako nije uspijevao uhvatiti željenu formu.

Svoju karijeru je započeo u Slaven Belupu iz kojeg je u ljeto 2013. godine za 1.5 milijuna eura prešao u Udinese, što je bio jednan od najvećih transfera koprivničkog kluba.

Za klub iz Udina odigrao je samo 16 utakmica, a bio je na posudbama u Carpiju, Bresciji te Interu iz Zaprešića.

Posljednji klub za kojeg je nastupao bio je mateški Hibernians, a od srpnja je bio bez kluba.

Igrao je u mlađim selekcijama hrvatske nacionalne vrste, a dres seniorske reprezentacije obukao je dva puta, u prijateljskim susretima s Južnom Korejom i Portugalom - oba za vrijeme mandata Igora Štimca.

Od navijača se oprostio objavom na svom Instagram profilu na kojem je napisao:

"Nakon 20 godina bavljenja onim što najviše volim nažalost sam bio primoran zaključiti profesionalnu nogometnu karijeru. Razlog tome je ozljeda zbog koje sam imao tri operacije i tri godine neuspješnih terapija koje mi nisu omogućile povratak na teren. Tijekom karijere sam doživio mnoge lijepe trenutke koji uključuju uspone i padove. Imao sam priliku upoznati odlične osobe, kao i uživati u podršci navijača. Želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu, Slaven Belupu, Udineseu, Carpiju i Bresciji jer su mi dali priliku da budem dio njihove nogometne obitelji, ali sad je vrijeme da se upustim u novu avanturu i izgradim novu karijeru u nogometu. Hvala svima!

Izdvojeno

10. srpanj 2020 06:09