StoryEditorOCM

Bivši ‘crveni‘ dobio je ‘žuti‘ i sad neće igrati protiv ‘modrih, evo kako ‘žuta minuta‘ na isteku utakmice paše Dinamu

Piše Sport SD
20. prosinca 2023. - 13:47

Pomalo u sjeni derbija ostali su svi drugi odigrani susreti u posljednjem kolu jesenskog dijela HNL-a. Jedna od tih utakmica 19. kola bila je i ona Lokomotive i Istre 1961 u kojoj su domaćini u Kranjčevićevoj slavili s 3:0.

Lokomotiva je povela golom Silvija Goričana u 43. minuti, a na 2:0 je povisio Fran Žilinski u 61. dok je konačni rezultat postavio Robert Mudražija u drugoj minuti sudačke nadoknada. Istra je tako polusezonu zaključila na predzadnjem mjestu, a Lokomotiva na šestom.

Obično nam žuti kartoni na utakmicama nisu pretjerano zanimljiv podatak, osim u određenim situacijama poput one kako je dosuđen i je li drugi na susretu ili je treći akumulacijski. Neke od tih kriterija ispunjava i onaj karton koji je na spomenutoj utakmici dobio Ante Erceg.

Ofenzivac Istre izdržao je gotovo cijeli susret bez kartona koji bi ga izbacio iz kadra u idućoj utakmici, no ipak nije uspio u tome do kraja. Požutio je u trećoj minuti sudačke nadoknade, a kako je sudac naveo dodijelio mu ga je zbog ‘napucavanja lopte u prekidu igre‘.

Bio je to ukupno treći, akumulacijski, žuti karton za Ercega koji će propustiti iduću utakmicu, a zanimljivo je da će to biti gostovanje Dinama u Puli. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:48