StoryEditorOCM
Domaći nogometNegativan šok

Bivšem igraču Hajduka uručili otkaz pa onda izgubili s čak pet razlike. Predsjednik: ‘Klub ću prodati ili ugasiti!‘

Piše Sport SD
23. rujna 2024. - 13:37

Bivši igrač Hajduka Mato Neretljak (45) se na klupi Zrinskog zadržao jedva tri i pol mjeseca. Početkom lipnja preuzeo je nekadašnji stoper "bijelih" klub koji se lani do zadnjeg kola borio za ulazak u SuperSport HNL. Međutim, nakon samo šest kola SuperSport Prve NL odletio je Neretljak s klupe.

Gazda kluba Ivan Komak odlučio se za promjenu na klupi uoči utakmice 7. kola u Vinkovcima kod Cibalije. No, taj potez očito nije donio pomak nabolje koji je očekivao, umjesto pozitivnog dobio je negativan šok. Dapače, njegova momčad stradala je s visokih 0:5. Momčad je tom susretu vodio trener vratara Dražen Dikonić.

Nakon sedam odigranih kola Zrinski Osječko 1664 je na pretposljednjem 11. mjestu sa samo tri osvojena boda od mogućeg 21 uz gol razliku 2:14. Ta ista momčad kojoj sada prijeti ispadanje u treći rang prošle se sezone sa Šibenikom do zadnjeg kola borila za ulazak u SuperSport HNL. Na koncu je u utakmici odluke momčad sa Šubićevca kao gost u Osijeku na Gradskom vrtu slavila 2:0. Šibenik je bio prvak s 82 osvojena boda, Zrinski je imao bod manje.

- Klub ću ili prodati ili ugasiti! - između ostalog kazao je Komak nakon debakla u Vinkovcima, a prenosi portal Budica.info.

Neretljak je u trenerskoj karijeri vodio još i Orašje, Jajce, GOŠK iz Gabele, Zvijezdu iz Gradačca, Rudeš, dok je bio pomoćnik izbornika U20 reprezentacije Hrvatske.

 

Standings provided by Sofascore
image

Mato Neretljak i Mario Carević na nedavnoj kup utakmici Zrinskog i Šibenika

Vlado Kos/Cropix
image

Mato Neretljak

Vlado Kos/Cropix
image

Ivan Komak (desno)

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 13:38