StoryEditor

Bez Hajduka: danas sastanak HNS-a i Grada u Poljudu, novi korak prema utakmici Hrvatska - Mađarska

Piše Slaven Alfirević
18. rujna 2019. - 09:28

Danas bi HNS i Grad Split trebali uraditi novi korak prema utakmici Hrvatska – Mađarska što se igra 10. listopada, očekuje se nov sastanak u Poljudu na temu organizacijskih zahvata, a treba odmah i prije svega reći – Hajduk s time nema ništa!

Već smo pisali, a potrebno je uvijek i iznova istaknuti da ne bude zabune, kako Hajduk nije uključen u organizaciju utakmice, sve dok se odnosi s HNS-om ozbiljnije ne pomaknu prema tzv. normalizaciji odnosa.

Pokrenuti jesu određeni procesi, nedavno je održan i sastanak u Dugopolju u trokutu s HNS-om i Županijskim savezom, ali rezultati nisu još ni blizu opipljivi, pa se Hajduk i nadalje drži sasvim daleko od bilo kakvog spomena glede organizacije rečenog reprezentativnog meča koji nam stiže brzih dana, evo za tri tjedna.

Tu je Grad, tu je HNS, Poljud je gradski, pa izvol’te... 

Očekujemo da će u Split doći opet Marijan Kustić, izvršni predsjednik HNS-a koji inače ulaže mnogo truda da se pokidane niti povežu, ali današnjim dolaskom delegacije HNS-a i sastankom s predstavnicima Grada samo se pokreće mehanizam organizacije velike utakmice. Bez ili mimo Hajduka.

Podsjetimo, Hrvatska – Mađarska u Poljudu po rasporedu igraju 10. listopada, to je povratak reprezentacije koja je sad u četverogodišnjem mandatu druga na svijetu, u grad pod Marjanom.

Posljednji put igrali su 2015. godine protiv Italije, ali nije bilo publike, prije toga 2011. kontra Gruzije, obje utakmice odigrane su u okviru kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, 2012., odnosno 2016. godine.

I sad su opet u điru kvalifikacije za Euro, svake četiri godine Hrvatska slijeće u Split da bude domaćinom.

Ovo će biti ukupno 13,. utakmica što je Hrvatska od neovisnosti igra kao domaćin u Splitu, u Poljudu.

Sastanak je zakazan danas u 10 sati, ovo je drugi takav skup u Poljudu, na prethodnom preliminarnom dogovoru delegaciju HNS-predvodio je Zoran Cvrk.

#HAJDUK#HNS#GRAD SPLIT

Izdvojeno

07. srpanj 2020 20:51