StoryEditor
Domaći nogometsvastika na poljudu

Bauk: Milanović je napisao Platiniju ono što misli većina hrvatskih građana

Piše PSD.
8. srpnja 2015. - 22:14
Ministar uprave i član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk izjavio je u srijedu kako je premijer Zoran Milanović u pismu čelniku UEFA-e Michelu Platiniju, napisao ono što misli većina hrvatskih građana.

Milanović je, naime, Platinija zamolio da UEFA ne kazni hrvatsku nogometnu reprezentaciju najstrožom kaznom, isključivanjem s europskog nogometnog prvenstva 2016., zbog incidenta u kojem je za sada nepoznati počinitelj iscrtao kukasti križ na travnjaku Poljudskog stadiona 12. lipnja, za vrijeme utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije.

"Nisam očekivao premijerovo pismo, ali kada ga je poslao, čini mi se da je napisao ono što većina građana misli, a to je da zbog nezadovoljstva navijača vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza ne bi trebala tolike posljedice snositi hrvatska nogometna reprezentacija i svi ljudi koji za nju navijaju. Dakle, sve ono što je premijer napisao, uključujući i sudjelovanje u antifašističkom pokretu, podržavam", izjavio je Bauk novinarima ispred središnjice SDP-a.

Na pitanje može li se premijerovo pismo tumačiti kao predizborni potez, Bauk je uzvratio kako Platini nije hrvatski državljanin te kako sumnja da ga je premijer Milanović htio privoliti da glasuje za SDP.

"Hrvatska javnost će pročitati to pismo, ali vjerujem da bi takvo pismo poslao bilo koji drugi hrvatski premijer. Nadam se da takvo pismo premijer neće imati priliku poslati 2016.", poručio je.

Bauk je to rekao nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, koja je održana prije zasjedanja Glavnog odbora stranke, koji bi u subotu trebao odlučivati o koaliranju na predstojećim parlamentarnim izborima.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 13:16