StoryEditorOCM
Domaći nogometMijenjajte nešto

Ako je i od Dinama, previše je, bizarni ‘ping-pong‘ s Kulenovićem, tip ‘svako kolo‘ igra protiv Slaven Belupa

Piše Frane Vulas
5. rujna 2023. - 16:25

Dinamo je svog napadača Sandra Kulenovića vratio s posudbe u Lokomotivi poslije samo petnaestak dana. U istom prijelaznom roku ‘modri’ su 23-godišnjaka poslali na posudbu u Lokomotivu i nakon samo tri odigrane utakmice i gola Osijeku vratili natrag.

U petak je Kulenović igrao kontra Slaven Belupa u Koprivnici za Lokomotivu. A kontra istog protivnika mogao bi opet igrati i u idućem kolu kada će njegov Dinamo ugostiti ‘farmaceute’.

Nikakav problem ne bi to bio da već nije prošlog mjeseca, točnije 19. kolovoza, iz Dinama poslan u Lokomotivu, pa su izgleda promijenili mišljenje. Imaju u Maksimiru valjda problema s ozljedama igrača, neki su i pred potencijalnim transferima i ništa ne prepuštaju slučaju, ali sve ovo djeluje kao nekakva zafrkancija. Iskorištavanje rupa u propisima/pravilnicima. Koje pod hitno treba mijenjati. Naime, nije prvi ovako apsurdan ovoljetni slučaj.

Prije dva tjedna na klupu Dinama je sjeo Sergej Jakirović. Došao je iz Rijeke i samo šest dana kasnije vodio je svoju novu momčad u prvenstvenom derbiju protiv stare koju je pripremao, vodio, o kojoj sve zna, koju poznaje u dušu. Debi je prethodno imao protiv Sparte poslije samo tri dana. Mislili smo da ne može luđe od toga, makar je sve i tu naravno bilo po propisima, ali prevarili smo se. Slučaj Kulenović je sve ‘ubio’. A najviše će potencijalno samog Kulenovića.

Ovo mu je bila treća posudba u Lokomotivu, četvrta ukupna (jednom je bio u Rijeci). A u Dinamu se nikako nije naigrao ni nametnuo. U Dinamu je već četiri godine, a još nije zabio gol za ‘modre’ u službenim utakmicama (skupio je ukupno tek 19 nastupa). A kako tijekom jedne sezone može igrač biti registriran za tri, a nastupiti za samo dva kluba, ne bude li igrao u Dinamu na zimu može samo otići igrati opet u – Lokomotivu. Četvrti put

Imao je Kulenović i pegulu da je dva dana poslije njegove posudbe u Lokomotivu na klupu Dinama sjeo Jakirović umjesto Igora Bišćana u čijim planovima nije bio. Dinamo ga je morao požuriti vratiti i zbog roka za registraciju igrača za Konferencijsku ligu. Ipak, to ništa ne mijenja na stvari da je sve to skupa smiješno. Da ne bude zabune, nitko u ovom slučaju od hrvatskih klubova nije privilegiran, niti je profitirao. Pravila su za sve ista. Ali se hitno moraju mijenjati jer su nevjerojatne rupe u njima. •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:51