StoryEditorOCM
Domaći nogometsprema se fešta

Ako danas prođu, dolazi im Hajduk, a Krstičević nam je otkrio: ‘Ovdje je ljubav prema ‘bijelima‘ veća nego u Splitu’

Piše Slaven Alfirević
27. rujna 2023. - 07:27

Ploče gore, Ploče žive da im Hajduk dođe. I Ploče istu, “samo jednu želju ima”...

Dobro, dvije želje, ako ćemo pravo, jer dolazak Hajduka svrstat ćemo pod broj 1, to je danas prioritet, a tu je odmah i slogan o priželjkivanju titule prvaka za splitske “bijele”. Jer, nema se tu što kriti, golema je većina navijača Hajduka na potezu oko Ploča, sjeverno prema Makarskoj, južno sve do Opuzena, Metkovića... Ljubav posebna kova i čvrstine.

Izlet na jug

Između stoji lokalni miljenik Jadran, s dodatkom Luka Ploče, koji bi trebao protiv Belišća ove srijede (s početkom u 15.30 sati) osigurati da mu idući protivnik u kupu bude – Hajduk.

A termin je 1. studenoga, nominalno, Svi Sveti, te srijede, ali dade se još oko toga kombinirati. Dan prije ili kasnije, vidjet ćemo.

Križaljka je već tako posložena: Hajduk, koji se unaprijed u Gornjoj Vrbi kod Slavonskog Broda sa 6:0 protiv Omladinca plasirao u osminu finala kupa, odlazi u goste pobjedniku susreta Jadran LP – Belišće. Na Svi Svete...

Pa bolje je otić u Ploče, nego u Belišće?!

- To i mi svi priželjkujemo, da nam Hajduk dođe, nadamo se takvom raspletu, bit će velika fešta - potvrđuje nam Mišo Krstičević (65), trener, ali i alfa i omega pločanskog Jadrana.

Mišo nam je čest sugovornik glede komentara, inače nekadašnji prvotimac i trener, te reprezentativac Hajduka, treba i to reći...

Bit će veselo danas u Pločama, premda je – shvatili ste - sve to samo zagrijavanje da Hajduk dođe.

- Prvo reci hop, pa onda skoči, ali mi ne bježimo od toga da smo favoriti protiv Belišća. Zanimljivo je da u srijedu dočekujemo Belišće, a u subotu već igramo gore kod njih u Slavoniji.

image

Trener Jadrana Mišo Krstičević

Jakov Prkić/Cropix

Ždrijeb se često tako poigra, što vam je važnije?

- Dobro smo startali u prvenstvu, mi smo vodeći, a Belišće je pri dnu. No, to ne mora ništa značiti. Ali da smo favoriti jesmo, ali to treba pokazati i na terenu. Važnije je ovo sada, ako već moram birati.

Motiv je dolazak Hajduka?

- Apsolutno. Samo da Belišće eliminiramo. Ne, nije nam to poseban pritisak, znamo što moramo, u dobroj smo formi, dobro smo startali i dobro igramo – priča nam Krstičević bez krzmanja. Vrlo je otvoren i iskren. Uostalom, takvog ga znamo godinama.

Sigurno su opsežne pripreme glede organizacije u gradu i na vašem igralištu “Jadranovo”?

- Pa za Belišće nema ništa posebna, imamo tu svojih 600, 700 mjesta i to će, nadam se, biti ispunjeno do posljednjeg mjesta. A onda, e onda slijedi ludnica... Ako izborimo dolazak Hajduka, trebat će i dodatne tribine, bit će pravi spektakl. Da bude fešta, da se ljudi zabave, da imaju što vidit, svoje ljubimce iz Hajduka. Da budu svi zadovoljni i da se zaradi.

Preko trnja do zvijezda

Koliko vam samo znači dolazak Hajduka. Zato ozbiljno na Belišće! A oni se taman trgnuli kod Trnja?!

- Tako je. Sad su dobili u gostima kod Trnja 3:0, ali ja mislim da je sve u našim rukama da budemo na razini kao dosad. Velika nam je to prilika, a i meni obveza.

’Još me vuče’

Zašto vama?

- Kao trener Hajduka želio sam dovesti “bijele” u svoje Ploče, ali nisam uspio, otišao sam prije toga, nisam dugo potrajao, ha, ha, ha... Doveo sam Hajduk u Opuzen, a onda smo trebali i u Ploče, ali eto... Hajduk dugo, dugo nije bio u Pločama, nemojte me hvatati za riječ, ali prošle su duge godine. Ja bih rekao još otkako je Biće Mladinić bio trener. Pamtim tu utakmicu, ja sam igrao za Hajduk, dobili smo mislim 1:0...

Spominjete veliku ljubav spram Hajduka?

- Ovdje vam se Hajduk posebno voli, drugačije nego u Splitu, ljubav je veća i drugačija, kad je čežnja izražena. U Splitu Hajduk dođe kao normalna stvar, a ovdje je to čudo neviđeno. Sve će se sjatit u nas od Makarske do Opuzena i Metkovića, svi u Ploče i takvu šansu ne smijemo propustiti – uvjeren je Mišo.

Da i mi dodamo uspomena: pamti se akcija Slobodne Dalmacije davnih sedamdesetih na natječaju, “tko izreže više kupona i pošalje ih u redakciju, Hajduk mu dolazi u goste” pobjednik je bio – Opuzen, Neretvanac.

- To je ova naša regija, Hajduk se baš voli na svoj način!

Da onda upišemo gostovanje Hajduka u Pločama za mjesec dana?

- Ajmo mi najprije svladat Belišće.

Opet vodite na tablici, to je treći razred, jedinstvena druga liga, a promijenili ste momčad?

- Otišli su nam najbolji, dva Marića i Petrović, ali mi pronađemo uokolo talente i popunimo se. Gledamo ih i zovemo. Tko ima bolju ponudu ode u veće klubove, ali tko nije da ode u Split ili Zagreb, mi ga poberemo, vrata su im otvorena, pa neka se kale kod nas. Nemamo mi moć da Belišće sad pobijedimo sa 5:0, ali mi smo favoriti i u dobroj smo formi.

image

Mišo Krstičević, trener Jadran Luka Ploče, s pokalom pobjednika Županijskog kupa 

Tonči Vlašić/

A vi, ne mrdate iz svojih Ploča, ništa od inozemstva, od Indije?

- Rekao sam da ću otić samo ako se poklope idealni uvjeti... Dotle, ugodno mi je doma, lipo, a trenirat ću dok imam gušt ić na trening, dok me vuče entuzijazam i energija. A još me vuče. Itekako.

Koje su ambicije Ploča, tj. Jadrana, lani ste dugo bili prvi, sad opet ste na vrhu?

- Veseli me što smo možda najmlađa ekipa u ligi. Lani se pokrenula priča oko licencija, sad imamo obećanje od Grada da će se nešto pokrenut oko stadiona, pa ćemo vidit.

U nedjelju je derbi, Dinamo u Poljudu?

- Hajduk ima toliko kvalitetnih igrača da ćemo izborit pobjedu. Kad je derbi, svi se problemi, ovo što čitam, zaborave. I svi igraju kao jedan. I dobro je to Ljubo Pavasović Visković objasnio, ulog je velik financijski kolač, značaj je višestruk.

Luka Vušković se taman prodao?

- Tako to ide, očekuje ga puno toga napravit u karijeri i neka se razvija bez opterećenja u idealnim uvjetima. Da ne vrijedi ne bi u Tottenhamu ulagali toliki novac. Moja je poruka samo neka stoji čvrsto na zemlji!

I da se vratimo na dolazak Hajduka u Ploče?

- Hajduk nam je prilika i za zaradu i za gušt. Zato moramo dobit Belišće – potvrdio nam je Mišo Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 12:23