stdClass Object ( [id] => 46175 [title] => 2. i 3. HNL: Važne pobjede Imotskog i Trogira [alias] => 2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U festivalu “kendavanja”, na koje je momčadi primorao gobav teren, po za takve uvjete “idealno” vjetrovitom vremenu, Solinjani su na koncu ipak došli do zaslužene pobjede nad izravnim rivalom u borbi za Prvu ligu.

Dugo se činilo kao da je na igralištu uz Jadro vladala ona “govno ‘ko doda”, pa se gledateljima, s obzirom na podlogu, praćenje susreta činilo Wimbledonom, jer su stalno morali micati glavom lijevo-desno tražeći pogledom loptu. Zbog čestog izbacivanja lopti na sve strane svijeta (samo da je izvan ograde stadiona) gledatelji su se čak i pribojavali da će istih i ponestati. Stoga nije ni čudno što je zvižduk suca Zvonka Radića za kraj poluvremena neke i probudio.

- Zaspa san, majke mi! Deset godina nisan zaspa na nogometnoj utakmici do danas! - uvjeravao je prisutne jedan od navijača.

U nastavak su Solinjani ušli znatno agresivnije i konkretnije, pa su se redale prilike pred vratima Mladena Ćunćića. Najbolje su bile ona Fuštara iz neposredne blizine, koju je vratar gostiju obranio, te Eterovićev slobodan udarac koji je odsjeo na spoju grede i stative. Ipak, i gosti su opasno prijetili iz prekida, pa je Višić bravurozno “skinuo” udarac Peka sa samo sedam metara.
Festival napucavanja u boljem drugom poluvremenu se pretvorio u smotru izležavanja, jer su gosti umjesto lopte sebe spustili na zemlju kradući vrijeme i testirajući strpljenje navijača.

- Sad ga pusti za pet minuta - vikalo se s tribina kada je u gostujućim redovima na Bajtu došao red da se nakon ekspresno ukazane pomoći vrati u igru.

Međutim, Siščanima ni to nije pomoglo. Deset minuta prije kraja, nakon kornera Ljute, loptu je, a kako drugo nego glavom, Vušković pospremio u mrežu.

- 1:0 za Solin, strijelac Mascherano - prihvatio je i službeni spiker nadimak koji su junaku utakmice suigrači dali po Liverpoolovu Argentincu.

Ugasila se tada kritika glede ležećih nogometaša, pa su sada domaći navijači tjerali svoje ljubimce (Jurasa) da odugovlače.

- Lezi, Ivane, lezi!

Gosti su do kraja još jednom zaprijetili, ali je u posljednoj minuti bombu Peka s 20-ak metara iz slobodnog udarca opet zaustavio Višić.

- Bila je ovo teška, negledljiva utakmica, ali ne može se uvijek igrati dobro. Igra će se zaboraviti, a pamte se bodovi - naglasio je Višić, uz Vuškovića junak pobjede, koji je i u četvrtom uzastopnom susretu uz Jadro zaključao vrata.
Na taj način rastužio je i svog cimera s prošloljetnih priprema Hajduka, Segestina Željka Kovačevića.

- Rekao mi je Viski (Višić op.a.) da nismo ni trebali dolaziti. Uz ovakav vjetar i teren ni oni ni mi nismo mogli nešto dobro odigrati. Bili su bolji upravo za taj gol.

PIŠE FRANE VULAS
SNIMIO NIKOLA VILIĆ / CROPIX

Solin - Segesta 1:0 (0:0)

Solin: Igrališe pokraj Jadra. Gledatelja 300.
Sudac: Zvonko Radić (Kastal) - 6,5.
Strijelac: 1:0 Vušković (79).
Najbolji igrač: Daniel Vušković (Solin).

Solin: Višić (7), Rašić (6), Juras (6), Fuštar (6), Ljuta (6,5) (od 88. Biuk -), Čubrilo (6) (od 68. Eterović 6), Anić (6), Vušković (7), Bratić (-) (od 19. Predojević 6,5), Vukušić (6), Čerina (6).

Segesta: Ćućić (6,5), Ebem (65,), Puljić (6), Šeperac (6), Kovačević (6) (od 75. Čunčić -), Kutleša (5,5), Bača (6), Pek (6), Deronjić (5,5) (od 77. Tomić -), Bajto (6), Baglama (6).

M. BENZON

 Božidar Lukina dobro je poplašio Juru Grizelja / Duje KLARIĆ / CROPIX
Palčić veći od Mosora

Porazom protiv Vinogradara Žrnovčani su prosuli sve što su zaradili prošlotjednom pobjedom u Sisku. Mosor je bio bolja momčad, pogodili su dvije vratnice na početku nastavka, dok su gosti iz jedine (polu)prilike postigli gol i odnijeli velika tri boda, možda i ključna u borbi za ostanak.

Olujno jugo dosta je pomoglo vinogradarima pri pogotku jer je centaršut gotovo s centra donijelo na samo dva metra ispred vratara Franića koji nije uspio reagirati na skok Zlatka Palčića.

(SD)

Mosor - Vinogradar 0:1 (0:0)

Žrnovnica: Igralište u Pricviću. Gledatelja 100.
Sudac: Denis Rajković (Sl. Brod) - 6.
Strijelac: 0:1 Palčić (61).
Najbolji igrač: Zlatko Palčić (Vinogradar).

Mosor: Franić (6), Vardić (6), Ajduković (5,5), Koštić (6)(od 60. Ćorić 5,5), Grizelj (7), Broketa (6), Plazonić (5,5)(od 78. Runje -), Mijač (6), Jukić (6)(od 66. Batinić 6), Čokolić (6,5), Nikolić (6,5).

Vinogradar: Koprić (7), Badrov (6)(od 79. Kulić -), Povrženić (7), Lukina (6,5), Palčić (7,5), Perić (6), Bucković (5,5)(od 67. Maruna 5,5), Čordaš (5,5), Pinheiro (5,5), Kovačević (6), Biškup (6).

Uhvaćen zadnji vlak

Nakon utakmice postavilo se pitanje tko drži fenjer u Drugoj ligi, a tko je kandidat za Prvu ligu. Trogirani su nadigrali goste iz Zagreba, pa s ova tri boda ostaju u igri za opstanak u društvu drugoligaša.

Susret je odlučen već u 11. minuti, Glavina je izveo korner s desne strane, a Aganović prebacio loptu glavom u šesnaesterac gostiju gdje je najprisebniji bio Šarić koji je loptu ubacio u mrežu. Rano vodstvo osokolilo je domaćine koji su do kraja propustili još nekoliko prigoda za povećanje vodstva.

VILKO STOJAN

Trogir - Lokomotiva 1:0 (1:0)

Sinj: Gradski stadion Sinj. Gledatelja 200.
Sudac: Dubravko Pavlić (Varaždin) - 8.
Strijelac: 1:0 Šarić (11).
Najbolji igrač: Hrvoje Mandac (Trogir).

Trogir: Vidović (7), Gujić (7), Glavina (7,5), Ratković (7) (od 68. Vidošević 7), Nuić (7) (od 58. Šest 7), Sablić (7,5), Vučemilović-Grgić (7,5),
Mandac (8), Šarić (7,5), Aganović (7,5), Rajčić (7) (od 90. Samardžić -).

Lokomotiva: Vidaković (5), Herceg (5,5), Kramarić (5) (od 46. Martinac 5,5), Mesarić (5), Renić (5), Pivarić (5), Peko (5) (od 46. Delić 5,5), Vidović (5), Poljak (5), Havojić (5,5), Topić (5) (od 76. Francetić 5).

Vuković je pravi junak

Davor Čop odveo je Sinjane na svoje prvo gostovanje u svojstvu trenera Junaka i odmah ostvario svoju prvu pobjedu. I ne samo to, bila je to prva pobjeda Junaka u gostima od 22. studenoga kada su u Kutini savladali Moslavinu.

Utakmica je bila dramatična, premda to nije trebalo tako biti nakon vodstva gostiju od 2:0. Ipak, Kostrenjani su se brzopotezno vratili, u samo četiri minute (74. - 78.) uspjeli su izjednačiti, no nisu se dugo veselili jer im je sa svojim drugim pogotkom presudio najbolji pojedinac susreta, Dražen Vuković.

(DF)

Pomorac - Junak 2:3 (0:1)

Kostrena: Stadion Pod Žuknicom Gledatelja 300.
Sudac: Nikola Beatović (Zagreb) - 6.
Strijelci: 0:1 Vuković (22), 0:2 Midenjak (57), 1:2 Đarmati (74 11-m), 2:2 Višković (78), 2:3 Vuković (81).
Najbolji igrač: Dražen Vuković (Junak)

Pomorac: Prskalo (5,5), Đarmati (6), Višković (6), Rukavina (5,5), Kurilić (5), Pinjuh (5), Krišto (5), Mikac (5,5), Bošnjak (5), Rac (5), Karabogdan (5).

Junak: Domjanović (6), Mešić (6), Jurjević (6,5), Lozo (6,5), Leko (6), Gusić (6), Murray (6), Čulić (6,5), Vuković (7,5), Midenjak (7), Šipić (6). Još su igrali: Hećo, Trebotić i Režić.

Tomić brani za tri boda

U pravoj prvenstvenoj utakmici, naravno kada je hrvatski drugoligaški nogomet u pitanju, gosti su pokazali više želje i volje te su iskoristili dvije prilike i zasluženo pobijedili ipak favoriziranoga domaćina.

Vrhunac uzbuđenja dogodio se u 88. minuti kada je sudac Kristijan Strusa dosvirao kazneni udarac za Hrvatski dragovoljac kojega je, međutim, Sandro Tomić sjano obranio, da bi u kontranapadu gosti, preko Romana Obilinovića, postigli vodstvo od 2:0 i tako efektno zaključili utakmicu.

Petar ŠKORO

Hrvatski dragovoljac - Imotski 0:2 (0:0)

Zagreb: Igralište Stjepan Spajić. Gledatelja 500.
Sudac: Kristijan Strusa (Čemernica) - 7.
Strijelci: 0:1 Šuto (77), 0:2 Obilinović (88).
Najbolji igrač: Sandro Tomić (Imo).

Hrvatski dragovoljac: Jukić (6), Špehar (5,5), H. Tokić (5,5), Zlatar (6), Sergio (6)(od 69. Gavranović 5,5), Grgić (5,5), Eterović (5,5), N. Tokić (5,5), Mujdža (6), Radanić (5,5), Brgles (5,5)(od 55. Bunoza 5,5).

Imotski: Tomić (8), Rašić (8), Imamović (7), Renato (7), Bulić (7), Mandarić (7,5), Lojić (7,5), Obilinović (7,5), Luis (6,5)(od 46. Perak 7,5), Gudelj (7)(od 70. Šuto 8), Garba (8)(od 88. Garac -).

Ostali rezultati 2. HNL:

Istra 1961 - Međimurje 1:0
Slavonac CO - Suhopolje 0:0
Karlovac - Moslavina 2:0

Tko se boji Zmaja još?

Svih šest bodova pospremili su Dubrovčani na svoj konto ove sezone protiv lidera Zmaja. Jedini su uspjeli slaviti u Makarskoj, jesenas je bilo 2:1, a jučer na Lapadu ponovno, minimalna, ali tri boda vrijedna pobjeda za sastav trenera Milana Petrovića.

 Uhvatilo Rezu - kadar kao da se igralo u vrt(l)u¸
 / Admir BULJUBAŠIĆ / CROPIX
- Djelovali smo kao momčad, više željeli, bolje stajali na terenu. Zaslužili smo pobjedu – kazao je Petrović.

Subotnji derbi 22. kola trečeligaškog juga odlučio je GOŠK-ov junior, 18-godišnji Elvis Sarić, koji je prizemnim udarcem iskosa s lijeve strane, sa 16 metara, naciljao je suprotni donji kut gola Vedrana Čovića.

Utakmica nije bila bogata prilikama. Osim pogotka u prvom poluvremenu je zabilježen pokušaj gostiju (Bagarić je tukao silovito s vrha kaznenog prostora, tik pokraj stative). U nastavku pokušala je zmajeva 11-ica, Zoran Nižić s 18-metara, ali je Bojan Baškarad, vratar GOŠK-a bio na mjestu. Domaćin je u sudačkoj nadoknadi mogao povećati vodstvo nakon ubačaja Sarića s lijeve strane, u želji da blokira ubačaj, Pero Stojkić je umalo zatresao svoju mrežu.

- Super korektni Dubrovčani, bez prekršaja, pošteno su dobili utakmicu. Bili su deset puta bolji od nas – kazao je Zdenko Adamović, trener Zmaja, a potom ‘rigao’ vatru prema svojim igračima.

- Nisu ništa pokazali. Ovako ne igra prvak, i moraju shvatiti, nisu još prvaci. To se ne može postići ovakvom igrom. Ja ih nisam učio ovako igrati – nije krio nezadovoljstvo zbog poraza Adamović.

Tonči Vlašić

GOŠK Dubrovnik – Zmaj 1:0 (1:0)

Dubrovnik – Igralište na Lapadu. Gledatelja 200.
Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) - 8.
Strijelac: 1:0 Sarić (40)
Najbolji igrač: Elvis Sarić (GOŠK Dubrovnik)

GOŠK: Baškarad (6,5), Čamo (6), Čikato (6), Kokić (6,5), Mujkić (6), Botić (7), Kovačić (6) (od 76. Avdić -), Papić (6,5), Rezo (6,5) (od 83. Ničetić -), Sarić (7), Bijedić (6) (od 79. Kokanović -).

Zmaj: Čović (5.5), Bagarić (6), Stojkić (5,5), Anderson (6), Jakir (6,5), Gašić (5,5), Kardum (5,5) (od 57. Karačić 5.5), Novak (5,5) (od 74. Povijač -), Lešina (5,5), Dos Santos (5,5), Nižić (6).

Grubelić se iskupio

U žestokoj i na trenutke preoštroj utakmici bodovi su ostali na Borovištu u prvom redu zahvaljujući Anti Miliću-Šakariću i Bumbaku. Dugopolje je imalo S(a)modlaku, a to im nije bilo dovoljno da bi bodovi otišli preko Lećevice.

U 10. minuti vratar Zagore Frane Grubelić grubo je pogriješio ispucavši loptu u Stojana od kojeg se odbila u gol i gosti su poveli. Izjednačio je Milić-Šakarić u 26. minuti kada je korner kojega je izveo Emer pretvorio u zgoditak.

Konačan rezultat postavio je, kako i priliči, kapetan Hrvoje Dujić kada se u gužvi najbolje snašao nakon slobodnjaka kojega je izveo Bumbak. U 61. minuti Grubelić je vratio dug efektnom obranom jedanaesterca kojega je izveo Balić.

Mirko MATIJAŠ

Zagora - Dugopolje 2:1 (2:1)

Unešić - Igralište Borovište. Gledatelja 300.
Sudac: Ivan Čačić (Zadar) - 7,5.
Strijelci: 0:1 Stojan (10), 1:1 Milić-Šakarić (26), 2:1 Dujić (31).
Najbolji igrač: Ante Milić-Šakarić (Zagora).

Zagora: Grubelić (6,5), Milić-Šakarić (7,5), Matić (6,5), Šupe (6,5), Pešić (6,5), Bumbak (7,5)(od 90. Škalic -), Emer (7)(od 89. Konsa -), Vrljić (7)(od 76. Bačelić -), Vukšić (6,5), Pletikosa (6,5), Dujić (7).

Dugopolje: Smodlaka (7), Bačak (6), Radošević (6), Romac (6,5), Majić (6,5), Juričić (6,5)(od 73. Miletić -), Nerlović (6)(od 72. Plazibat -), Marjanović (6), Balić (6), Stojan (6,5)(od 76. Boban -), Lagator (6,5).

Ćorić glavni

Već u 2. minuti nakon ubačaja Bezera Ćorić je glavom s pet metara pogodio gol gostiju. U prvom dijelu Ćorić je propustio i najizgledniju prigodu kada je s deset metara pucao u vratara.

Povećanje vodstva donio je Brečić u 57. minuti preciznim udarcem sa 18 metara. Gosti su smanjili u 71. minuti kada je Dabić sa pet metara lako savladao Z. Bubala. Pobjedu domaćinima potvrdio je Ćorić u 86. minuti, a ponovno je Bezer bio asistent.

Božidar LOVRIĆ

Neretva - Konavljanin 3:1 (1:0)

Metković - Igralište iz Vage. Gledatelja 150.
Sudac: Damir Jokić (Dicmo) - 7.
Strijelci: 1:0 Ćorić (2), 2:0 Brečić (57), 2:1 Dabić (71), 3:1 Ćorić (86).
Najbolji igrač: Denis Ćorić (Neretva).

Neretva: Z. Bugalo (6), Bezer (7), Jelavić (6,5) (od 82. Kuran -), Suton (6,5), Ćosić (6,5), Šutalo (7), I. Bubalo (6,5), Gubeljić (6,5) (od 76. Galov -), Ćorić (7,5), Brečić (7), Lizde (6) (od 46. Marić 6,5).

Konavljanin: Skaramuca (6), Sušić (6), Dabić (6,5), Radičević (6), Šmanjak (6,5), Žižić (6), Vidović (6,5), Puljić (6) (od 53. Jurin 6), Grbešić (6), Karamatić (6), Cruz (6,5).

Moć Barnjaka

Nastavljaju igrači Velebita pobjednički niz. Prvi su šansu imali gosti, Rodrigueza je onemogućio vratar Gluić. U 28. minuti igrač Omiša Šarić igrao je rukom u kaznenom prostoru, Barnjak je bio siguran realizator s bijele točke za 1:0. Potom je Dado Klapan lijepo uposlio Kolića, ali je Jurčević obranio. U drugom dijelu susreta napadački raspoloženi domaćini postigli su dva gola poslije krasnih akcija.

Ivica GJERGJA

Velebit - Omiš 3:0 (1:0)

Benkovac - Igralište HNK Velebita. Gledatelja 150.
Sudac: Ivan Balić (Split) - 6,5.
Strijelci: 1:0 Barnjak (28-11 m), 2:0 D. Klapan (67), 3:0 Barnjak (73).
Najbolji igrač: Leonardo Barnjak (Velebit).

Velebit: Gluić (7), Dujmović (7), Žilić (7), Mišlov (7), Ivanić (7), Rogić (7), Kurtin (7), Kolić (7), Barnjak (8), Šarlija (7) (od 68. Klarić -), D. Klapan (7).

Omiš: Jurčević (6), Nemčić (6), Petrić (6,5), Vicente (6), Popović (6), Vidaković (6,5), Puljić (6), Buljan (6), Šarić (6), Mrčela (6), Rodriguez (-) (od 30. Ribičić 6).

Pedin dan

Tokić u 35., Pedisić u 41. i Tokić u dva navrata neposredno prije pogotka nisu uspjeli poentirati. Tada je u 42. minuti s desne strane u visini kaznenog prostora Mate Tokić ubacio loptu u kazneni prostor, a ona je pronašla put do Pedisića, koji je zaustavio i rezantnim udarcem pogodio mrežu vrlo dobrog vratara Stipkovića. Na početku drugog dijela Moravčić pogađa vratnicu i otvara niz neiskorištenih prigoda.

(IG)

Primorac (B) - Jadran LP 1:0 (1:0)

Biograd - Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 200.
Sudac: Ante Elez (Split) - 6,5.
Strijelac: 1:0 Pedisić (42).
Najbolji igrač: Saša Kolić (Primorac).

Primorac (B): Matas (7), Matić (7), Žanić (7), Đira (7), Marković (7), Moravčić (7), Mršić (7) (od 81. Anić -), Pedisić (7) (od 62. Batista -), Šopić (7) (od 53. Paunović -), Kolić (8), Tokić (7).

Jadran LP: Stipković (7,5), Parmać (6), Vejić (6,5), Jerković (6,5), Džeko (6), M. Krstičević (6), Benić (6), Vukušić (6), Cvijanović (6,5), Barbir (6,5), Guinović (6) (od 46. A. Krstičević 6).

Ležerni Teo

Domaći su imali po jednu stativu i gredu. Odlučujući gol pao je u 75. minuti kada je Tomić primio nabačenu loptu s lijeve strane na 12 metara od vrata te je mirno i ležerno plasirano u donji desni kut vratara Sršena. Valja istaknuti odlično suđenje suca Čuline, te da je domaće vodio pomoćni trener Stipe Labrović, jer je njegov prezimenjak Mirko gledao utakmicu iz VIP lože zbog kazne nakon incidenta na utakmici prije dva tjedna.

Vito PERIĆ / epeha

Hrvace - Neretvanac 1:0 (0:0)

Hrvace - Igralište NK Hrvace. Gledatelja 120.
Sudac: Jerolim Čulina (Pridraga) - 8.
Crveni karton: Ivica Jerković (Neretvanac, 80. minuta, drugi žuti).
Strijelac: 1:0 Tomić (75).
Najbolji igrač: Teo Tomić (Hrvace).

Hrvace: Grčić (-), Perić (6), Efendić (6), Maretić (6), Zorica (6), Ramljak (6,5), Tomić (7,5), Kunac (5,5)(od 47. Gabrilo 6,5), Sučić (6), Lozina (5,5)(od 53. Domazet-Lošo 6), Romac (6).

Neretvanac: Sršen (6,5), Kozina (6), Žilić (6), Jerković (5), Ajduk (5,5), Deak (6), De. Ključe (6)(od 58. Prce -), Do. Ključe (5,5), Curić (6), Herceg (6,5), Babić (6)(od 73. Zonjić -).

Grubo riješili

Gradski derbi odlučio je Slavko Grubić, koji je s 15-ak metara oštro šutirao uz lijevu vratnicu, tako da vratar Vala nije mogao ništa napraviti, a osim toga zasmetao mu je suigrač iz obrane. Domaći su imali problema zbog prestrogog isključenja Stanka Botice, koji je bio nesmotren u skoku tek što je ušao u igru. Donjokaštelani su bili razočarani, ponajviše njihov vatreni navijač Stipe Šimera.

Mario MORNAR

GOŠK KG - Val 1:0 (1:0)

Kaštel Gomilica - Igralište SC Jure Bakotić. Gledatelja 450.
Sudac: Goran Gabrilo (Split) - 7.
CK: Stanko Botica (GOŠK), 75. minuta.
Strijelac: 1:0 Grubić (37).
Najbolji igrač: Slavko Grubić (GOŠK).

GOŠK KG: Dante (7), Krnčević (7), Vuković (7), Grubić (7,5), Španjić (7), Ljubas (7), Matošević (6,5)(od 73. Botica -), Obšivač (7), Čulina (7), Sunara (7)(od 58. Mula 6,5), Grgat (7)(od 87. Pelivan -).

Val: Karin (6), Samardžić (6,5), Grbeša (6,5), Alebić (6,5), Plazonić (7), Tomas (6,5), Antonio (6,5), Pecotić (6)(od 58. Ivić 6,5), Stude (6,5)(od 64. Radman 6,5), Subotić (6), Miguel (6).

Vule im tić

Stobrečanima leže Kaštelani! Do vodstva domaćin je došao u 30. minuti, Ćurić se na rubu šesnaesterca nadskakivao s gostujućom obranom što je iskoristio Vuletić, iz punog trka odbijenu loptu glavom poslao u mrežu. Stobrečani su povisili na 2:0 iz najbolje akcije na utakmici u kojoj su sudjelovali Ćurić i Vuletić, a strijelac je bio Serdarušić. U finišu Alfirević je umakao čuvarima, odlično uposlio Andrijaševića za 1:2.

Ivica JAVORČIĆ / epeha

Primorac 1929 - Jadran KS 2:1 (2:0)

Stobreč - Igralište u Blatu. Gledatelja 200.
Sudac: Damir Silić (Dicmo) - 7.
Strijelci: 1:0 Vuletić (30), 2:0 Serdarušić (42), 2:1 Andrijašević (87).
Najbolji igrač: Ivan Vuletić (Prim. 1929).

Primorac 1929: Perica (6,5), Šaran (6), Pokrajčić (6,5), Penović (6,5), Vuleta (7), Sršen (6) (od 66. Batinić-Olujić -), Serdarušić (7), Horvat (6,5) (od 76. Bakota -), Ćurić (7) (od 83. Pinjušić -), Gudelj-Velaga (6,5), Vuletić (7).

Jadran KS: Vidić (6), Šimunović (6) (od 54. Erceg 6), Elez (6), Kurtović (6,5), S. Poljak (6,5), Bašić (6) (od 54. Alfirević 6,5), Kapetanović (6) (od 72. Jelaska -), J. Poljak (6,5), Andrijašević (6,5), Gale (6), Zolota (6).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-03-28 14:41:26 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-03-28 19:56:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-03-28 17:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12309 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2009/03/28/sport/hnl00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7521018 Threads: 4 Questions: 1607594860 Slow queries: 4770759 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110696548 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira-46175 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira-46175?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 48156 [name] => HNL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hnl [link] => /tag/hnl ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 2. i 3. HNL: Važne pobjede Imotskog i Trogira [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-09-00-55-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/03/28/sport/hnl00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/03/28/sport/hnl00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U festivalu “kendavanja”, na koje je momčadi primorao gobav teren, po za takve uvjete “idealno” vjetrovitom vremenu, Solinjani su na koncu ipak došli do zaslužene pobjede nad izravnim rivalom u borbi za Prvu ligu.

Dugo se činilo kao da je na igralištu uz Jadro vladala ona “govno ‘ko doda”, pa se gledateljima, s obzirom na podlogu, praćenje susreta činilo Wimbledonom, jer su stalno morali micati glavom lijevo-desno tražeći pogledom loptu. Zbog čestog izbacivanja lopti na sve strane svijeta (samo da je izvan ograde stadiona) gledatelji su se čak i pribojavali da će istih i ponestati. Stoga nije ni čudno što je zvižduk suca Zvonka Radića za kraj poluvremena neke i probudio.

- Zaspa san, majke mi! Deset godina nisan zaspa na nogometnoj utakmici do danas! - uvjeravao je prisutne jedan od navijača.

U nastavak su Solinjani ušli znatno agresivnije i konkretnije, pa su se redale prilike pred vratima Mladena Ćunćića. Najbolje su bile ona Fuštara iz neposredne blizine, koju je vratar gostiju obranio, te Eterovićev slobodan udarac koji je odsjeo na spoju grede i stative. Ipak, i gosti su opasno prijetili iz prekida, pa je Višić bravurozno “skinuo” udarac Peka sa samo sedam metara.
Festival napucavanja u boljem drugom poluvremenu se pretvorio u smotru izležavanja, jer su gosti umjesto lopte sebe spustili na zemlju kradući vrijeme i testirajući strpljenje navijača.

- Sad ga pusti za pet minuta - vikalo se s tribina kada je u gostujućim redovima na Bajtu došao red da se nakon ekspresno ukazane pomoći vrati u igru.

Međutim, Siščanima ni to nije pomoglo. Deset minuta prije kraja, nakon kornera Ljute, loptu je, a kako drugo nego glavom, Vušković pospremio u mrežu.

- 1:0 za Solin, strijelac Mascherano - prihvatio je i službeni spiker nadimak koji su junaku utakmice suigrači dali po Liverpoolovu Argentincu.

Ugasila se tada kritika glede ležećih nogometaša, pa su sada domaći navijači tjerali svoje ljubimce (Jurasa) da odugovlače.

- Lezi, Ivane, lezi!

Gosti su do kraja još jednom zaprijetili, ali je u posljednoj minuti bombu Peka s 20-ak metara iz slobodnog udarca opet zaustavio Višić.

- Bila je ovo teška, negledljiva utakmica, ali ne može se uvijek igrati dobro. Igra će se zaboraviti, a pamte se bodovi - naglasio je Višić, uz Vuškovića junak pobjede, koji je i u četvrtom uzastopnom susretu uz Jadro zaključao vrata.
Na taj način rastužio je i svog cimera s prošloljetnih priprema Hajduka, Segestina Željka Kovačevića.

- Rekao mi je Viski (Višić op.a.) da nismo ni trebali dolaziti. Uz ovakav vjetar i teren ni oni ni mi nismo mogli nešto dobro odigrati. Bili su bolji upravo za taj gol.

PIŠE FRANE VULAS
SNIMIO NIKOLA VILIĆ / CROPIX

Solin - Segesta 1:0 (0:0)

Solin: Igrališe pokraj Jadra. Gledatelja 300.
Sudac: Zvonko Radić (Kastal) - 6,5.
Strijelac: 1:0 Vušković (79).
Najbolji igrač: Daniel Vušković (Solin).

Solin: Višić (7), Rašić (6), Juras (6), Fuštar (6), Ljuta (6,5) (od 88. Biuk -), Čubrilo (6) (od 68. Eterović 6), Anić (6), Vušković (7), Bratić (-) (od 19. Predojević 6,5), Vukušić (6), Čerina (6).

Segesta: Ćućić (6,5), Ebem (65,), Puljić (6), Šeperac (6), Kovačević (6) (od 75. Čunčić -), Kutleša (5,5), Bača (6), Pek (6), Deronjić (5,5) (od 77. Tomić -), Bajto (6), Baglama (6).

M. BENZON

 Božidar Lukina dobro je poplašio Juru Grizelja / Duje KLARIĆ / CROPIX
Palčić veći od Mosora

Porazom protiv Vinogradara Žrnovčani su prosuli sve što su zaradili prošlotjednom pobjedom u Sisku. Mosor je bio bolja momčad, pogodili su dvije vratnice na početku nastavka, dok su gosti iz jedine (polu)prilike postigli gol i odnijeli velika tri boda, možda i ključna u borbi za ostanak.

Olujno jugo dosta je pomoglo vinogradarima pri pogotku jer je centaršut gotovo s centra donijelo na samo dva metra ispred vratara Franića koji nije uspio reagirati na skok Zlatka Palčića.

(SD)

Mosor - Vinogradar 0:1 (0:0)

Žrnovnica: Igralište u Pricviću. Gledatelja 100.
Sudac: Denis Rajković (Sl. Brod) - 6.
Strijelac: 0:1 Palčić (61).
Najbolji igrač: Zlatko Palčić (Vinogradar).

Mosor: Franić (6), Vardić (6), Ajduković (5,5), Koštić (6)(od 60. Ćorić 5,5), Grizelj (7), Broketa (6), Plazonić (5,5)(od 78. Runje -), Mijač (6), Jukić (6)(od 66. Batinić 6), Čokolić (6,5), Nikolić (6,5).

Vinogradar: Koprić (7), Badrov (6)(od 79. Kulić -), Povrženić (7), Lukina (6,5), Palčić (7,5), Perić (6), Bucković (5,5)(od 67. Maruna 5,5), Čordaš (5,5), Pinheiro (5,5), Kovačević (6), Biškup (6).

Uhvaćen zadnji vlak

Nakon utakmice postavilo se pitanje tko drži fenjer u Drugoj ligi, a tko je kandidat za Prvu ligu. Trogirani su nadigrali goste iz Zagreba, pa s ova tri boda ostaju u igri za opstanak u društvu drugoligaša.

Susret je odlučen već u 11. minuti, Glavina je izveo korner s desne strane, a Aganović prebacio loptu glavom u šesnaesterac gostiju gdje je najprisebniji bio Šarić koji je loptu ubacio u mrežu. Rano vodstvo osokolilo je domaćine koji su do kraja propustili još nekoliko prigoda za povećanje vodstva.

VILKO STOJAN

Trogir - Lokomotiva 1:0 (1:0)

Sinj: Gradski stadion Sinj. Gledatelja 200.
Sudac: Dubravko Pavlić (Varaždin) - 8.
Strijelac: 1:0 Šarić (11).
Najbolji igrač: Hrvoje Mandac (Trogir).

Trogir: Vidović (7), Gujić (7), Glavina (7,5), Ratković (7) (od 68. Vidošević 7), Nuić (7) (od 58. Šest 7), Sablić (7,5), Vučemilović-Grgić (7,5),
Mandac (8), Šarić (7,5), Aganović (7,5), Rajčić (7) (od 90. Samardžić -).

Lokomotiva: Vidaković (5), Herceg (5,5), Kramarić (5) (od 46. Martinac 5,5), Mesarić (5), Renić (5), Pivarić (5), Peko (5) (od 46. Delić 5,5), Vidović (5), Poljak (5), Havojić (5,5), Topić (5) (od 76. Francetić 5).

Vuković je pravi junak

Davor Čop odveo je Sinjane na svoje prvo gostovanje u svojstvu trenera Junaka i odmah ostvario svoju prvu pobjedu. I ne samo to, bila je to prva pobjeda Junaka u gostima od 22. studenoga kada su u Kutini savladali Moslavinu.

Utakmica je bila dramatična, premda to nije trebalo tako biti nakon vodstva gostiju od 2:0. Ipak, Kostrenjani su se brzopotezno vratili, u samo četiri minute (74. - 78.) uspjeli su izjednačiti, no nisu se dugo veselili jer im je sa svojim drugim pogotkom presudio najbolji pojedinac susreta, Dražen Vuković.

(DF)

Pomorac - Junak 2:3 (0:1)

Kostrena: Stadion Pod Žuknicom Gledatelja 300.
Sudac: Nikola Beatović (Zagreb) - 6.
Strijelci: 0:1 Vuković (22), 0:2 Midenjak (57), 1:2 Đarmati (74 11-m), 2:2 Višković (78), 2:3 Vuković (81).
Najbolji igrač: Dražen Vuković (Junak)

Pomorac: Prskalo (5,5), Đarmati (6), Višković (6), Rukavina (5,5), Kurilić (5), Pinjuh (5), Krišto (5), Mikac (5,5), Bošnjak (5), Rac (5), Karabogdan (5).

Junak: Domjanović (6), Mešić (6), Jurjević (6,5), Lozo (6,5), Leko (6), Gusić (6), Murray (6), Čulić (6,5), Vuković (7,5), Midenjak (7), Šipić (6). Još su igrali: Hećo, Trebotić i Režić.

Tomić brani za tri boda

U pravoj prvenstvenoj utakmici, naravno kada je hrvatski drugoligaški nogomet u pitanju, gosti su pokazali više želje i volje te su iskoristili dvije prilike i zasluženo pobijedili ipak favoriziranoga domaćina.

Vrhunac uzbuđenja dogodio se u 88. minuti kada je sudac Kristijan Strusa dosvirao kazneni udarac za Hrvatski dragovoljac kojega je, međutim, Sandro Tomić sjano obranio, da bi u kontranapadu gosti, preko Romana Obilinovića, postigli vodstvo od 2:0 i tako efektno zaključili utakmicu.

Petar ŠKORO

Hrvatski dragovoljac - Imotski 0:2 (0:0)

Zagreb: Igralište Stjepan Spajić. Gledatelja 500.
Sudac: Kristijan Strusa (Čemernica) - 7.
Strijelci: 0:1 Šuto (77), 0:2 Obilinović (88).
Najbolji igrač: Sandro Tomić (Imo).

Hrvatski dragovoljac: Jukić (6), Špehar (5,5), H. Tokić (5,5), Zlatar (6), Sergio (6)(od 69. Gavranović 5,5), Grgić (5,5), Eterović (5,5), N. Tokić (5,5), Mujdža (6), Radanić (5,5), Brgles (5,5)(od 55. Bunoza 5,5).

Imotski: Tomić (8), Rašić (8), Imamović (7), Renato (7), Bulić (7), Mandarić (7,5), Lojić (7,5), Obilinović (7,5), Luis (6,5)(od 46. Perak 7,5), Gudelj (7)(od 70. Šuto 8), Garba (8)(od 88. Garac -).

Ostali rezultati 2. HNL:

Istra 1961 - Međimurje 1:0
Slavonac CO - Suhopolje 0:0
Karlovac - Moslavina 2:0

Tko se boji Zmaja još?

Svih šest bodova pospremili su Dubrovčani na svoj konto ove sezone protiv lidera Zmaja. Jedini su uspjeli slaviti u Makarskoj, jesenas je bilo 2:1, a jučer na Lapadu ponovno, minimalna, ali tri boda vrijedna pobjeda za sastav trenera Milana Petrovića.

 Uhvatilo Rezu - kadar kao da se igralo u vrt(l)u¸
 / Admir BULJUBAŠIĆ / CROPIX
- Djelovali smo kao momčad, više željeli, bolje stajali na terenu. Zaslužili smo pobjedu – kazao je Petrović.

Subotnji derbi 22. kola trečeligaškog juga odlučio je GOŠK-ov junior, 18-godišnji Elvis Sarić, koji je prizemnim udarcem iskosa s lijeve strane, sa 16 metara, naciljao je suprotni donji kut gola Vedrana Čovića.

Utakmica nije bila bogata prilikama. Osim pogotka u prvom poluvremenu je zabilježen pokušaj gostiju (Bagarić je tukao silovito s vrha kaznenog prostora, tik pokraj stative). U nastavku pokušala je zmajeva 11-ica, Zoran Nižić s 18-metara, ali je Bojan Baškarad, vratar GOŠK-a bio na mjestu. Domaćin je u sudačkoj nadoknadi mogao povećati vodstvo nakon ubačaja Sarića s lijeve strane, u želji da blokira ubačaj, Pero Stojkić je umalo zatresao svoju mrežu.

- Super korektni Dubrovčani, bez prekršaja, pošteno su dobili utakmicu. Bili su deset puta bolji od nas – kazao je Zdenko Adamović, trener Zmaja, a potom ‘rigao’ vatru prema svojim igračima.

- Nisu ništa pokazali. Ovako ne igra prvak, i moraju shvatiti, nisu još prvaci. To se ne može postići ovakvom igrom. Ja ih nisam učio ovako igrati – nije krio nezadovoljstvo zbog poraza Adamović.

Tonči Vlašić

GOŠK Dubrovnik – Zmaj 1:0 (1:0)

Dubrovnik – Igralište na Lapadu. Gledatelja 200.
Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) - 8.
Strijelac: 1:0 Sarić (40)
Najbolji igrač: Elvis Sarić (GOŠK Dubrovnik)

GOŠK: Baškarad (6,5), Čamo (6), Čikato (6), Kokić (6,5), Mujkić (6), Botić (7), Kovačić (6) (od 76. Avdić -), Papić (6,5), Rezo (6,5) (od 83. Ničetić -), Sarić (7), Bijedić (6) (od 79. Kokanović -).

Zmaj: Čović (5.5), Bagarić (6), Stojkić (5,5), Anderson (6), Jakir (6,5), Gašić (5,5), Kardum (5,5) (od 57. Karačić 5.5), Novak (5,5) (od 74. Povijač -), Lešina (5,5), Dos Santos (5,5), Nižić (6).

Grubelić se iskupio

U žestokoj i na trenutke preoštroj utakmici bodovi su ostali na Borovištu u prvom redu zahvaljujući Anti Miliću-Šakariću i Bumbaku. Dugopolje je imalo S(a)modlaku, a to im nije bilo dovoljno da bi bodovi otišli preko Lećevice.

U 10. minuti vratar Zagore Frane Grubelić grubo je pogriješio ispucavši loptu u Stojana od kojeg se odbila u gol i gosti su poveli. Izjednačio je Milić-Šakarić u 26. minuti kada je korner kojega je izveo Emer pretvorio u zgoditak.

Konačan rezultat postavio je, kako i priliči, kapetan Hrvoje Dujić kada se u gužvi najbolje snašao nakon slobodnjaka kojega je izveo Bumbak. U 61. minuti Grubelić je vratio dug efektnom obranom jedanaesterca kojega je izveo Balić.

Mirko MATIJAŠ

Zagora - Dugopolje 2:1 (2:1)

Unešić - Igralište Borovište. Gledatelja 300.
Sudac: Ivan Čačić (Zadar) - 7,5.
Strijelci: 0:1 Stojan (10), 1:1 Milić-Šakarić (26), 2:1 Dujić (31).
Najbolji igrač: Ante Milić-Šakarić (Zagora).

Zagora: Grubelić (6,5), Milić-Šakarić (7,5), Matić (6,5), Šupe (6,5), Pešić (6,5), Bumbak (7,5)(od 90. Škalic -), Emer (7)(od 89. Konsa -), Vrljić (7)(od 76. Bačelić -), Vukšić (6,5), Pletikosa (6,5), Dujić (7).

Dugopolje: Smodlaka (7), Bačak (6), Radošević (6), Romac (6,5), Majić (6,5), Juričić (6,5)(od 73. Miletić -), Nerlović (6)(od 72. Plazibat -), Marjanović (6), Balić (6), Stojan (6,5)(od 76. Boban -), Lagator (6,5).

Ćorić glavni

Već u 2. minuti nakon ubačaja Bezera Ćorić je glavom s pet metara pogodio gol gostiju. U prvom dijelu Ćorić je propustio i najizgledniju prigodu kada je s deset metara pucao u vratara.

Povećanje vodstva donio je Brečić u 57. minuti preciznim udarcem sa 18 metara. Gosti su smanjili u 71. minuti kada je Dabić sa pet metara lako savladao Z. Bubala. Pobjedu domaćinima potvrdio je Ćorić u 86. minuti, a ponovno je Bezer bio asistent.

Božidar LOVRIĆ

Neretva - Konavljanin 3:1 (1:0)

Metković - Igralište iz Vage. Gledatelja 150.
Sudac: Damir Jokić (Dicmo) - 7.
Strijelci: 1:0 Ćorić (2), 2:0 Brečić (57), 2:1 Dabić (71), 3:1 Ćorić (86).
Najbolji igrač: Denis Ćorić (Neretva).

Neretva: Z. Bugalo (6), Bezer (7), Jelavić (6,5) (od 82. Kuran -), Suton (6,5), Ćosić (6,5), Šutalo (7), I. Bubalo (6,5), Gubeljić (6,5) (od 76. Galov -), Ćorić (7,5), Brečić (7), Lizde (6) (od 46. Marić 6,5).

Konavljanin: Skaramuca (6), Sušić (6), Dabić (6,5), Radičević (6), Šmanjak (6,5), Žižić (6), Vidović (6,5), Puljić (6) (od 53. Jurin 6), Grbešić (6), Karamatić (6), Cruz (6,5).

Moć Barnjaka

Nastavljaju igrači Velebita pobjednički niz. Prvi su šansu imali gosti, Rodrigueza je onemogućio vratar Gluić. U 28. minuti igrač Omiša Šarić igrao je rukom u kaznenom prostoru, Barnjak je bio siguran realizator s bijele točke za 1:0. Potom je Dado Klapan lijepo uposlio Kolića, ali je Jurčević obranio. U drugom dijelu susreta napadački raspoloženi domaćini postigli su dva gola poslije krasnih akcija.

Ivica GJERGJA

Velebit - Omiš 3:0 (1:0)

Benkovac - Igralište HNK Velebita. Gledatelja 150.
Sudac: Ivan Balić (Split) - 6,5.
Strijelci: 1:0 Barnjak (28-11 m), 2:0 D. Klapan (67), 3:0 Barnjak (73).
Najbolji igrač: Leonardo Barnjak (Velebit).

Velebit: Gluić (7), Dujmović (7), Žilić (7), Mišlov (7), Ivanić (7), Rogić (7), Kurtin (7), Kolić (7), Barnjak (8), Šarlija (7) (od 68. Klarić -), D. Klapan (7).

Omiš: Jurčević (6), Nemčić (6), Petrić (6,5), Vicente (6), Popović (6), Vidaković (6,5), Puljić (6), Buljan (6), Šarić (6), Mrčela (6), Rodriguez (-) (od 30. Ribičić 6).

Pedin dan

Tokić u 35., Pedisić u 41. i Tokić u dva navrata neposredno prije pogotka nisu uspjeli poentirati. Tada je u 42. minuti s desne strane u visini kaznenog prostora Mate Tokić ubacio loptu u kazneni prostor, a ona je pronašla put do Pedisića, koji je zaustavio i rezantnim udarcem pogodio mrežu vrlo dobrog vratara Stipkovića. Na početku drugog dijela Moravčić pogađa vratnicu i otvara niz neiskorištenih prigoda.

(IG)

Primorac (B) - Jadran LP 1:0 (1:0)

Biograd - Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 200.
Sudac: Ante Elez (Split) - 6,5.
Strijelac: 1:0 Pedisić (42).
Najbolji igrač: Saša Kolić (Primorac).

Primorac (B): Matas (7), Matić (7), Žanić (7), Đira (7), Marković (7), Moravčić (7), Mršić (7) (od 81. Anić -), Pedisić (7) (od 62. Batista -), Šopić (7) (od 53. Paunović -), Kolić (8), Tokić (7).

Jadran LP: Stipković (7,5), Parmać (6), Vejić (6,5), Jerković (6,5), Džeko (6), M. Krstičević (6), Benić (6), Vukušić (6), Cvijanović (6,5), Barbir (6,5), Guinović (6) (od 46. A. Krstičević 6).

Ležerni Teo

Domaći su imali po jednu stativu i gredu. Odlučujući gol pao je u 75. minuti kada je Tomić primio nabačenu loptu s lijeve strane na 12 metara od vrata te je mirno i ležerno plasirano u donji desni kut vratara Sršena. Valja istaknuti odlično suđenje suca Čuline, te da je domaće vodio pomoćni trener Stipe Labrović, jer je njegov prezimenjak Mirko gledao utakmicu iz VIP lože zbog kazne nakon incidenta na utakmici prije dva tjedna.

Vito PERIĆ / epeha

Hrvace - Neretvanac 1:0 (0:0)

Hrvace - Igralište NK Hrvace. Gledatelja 120.
Sudac: Jerolim Čulina (Pridraga) - 8.
Crveni karton: Ivica Jerković (Neretvanac, 80. minuta, drugi žuti).
Strijelac: 1:0 Tomić (75).
Najbolji igrač: Teo Tomić (Hrvace).

Hrvace: Grčić (-), Perić (6), Efendić (6), Maretić (6), Zorica (6), Ramljak (6,5), Tomić (7,5), Kunac (5,5)(od 47. Gabrilo 6,5), Sučić (6), Lozina (5,5)(od 53. Domazet-Lošo 6), Romac (6).

Neretvanac: Sršen (6,5), Kozina (6), Žilić (6), Jerković (5), Ajduk (5,5), Deak (6), De. Ključe (6)(od 58. Prce -), Do. Ključe (5,5), Curić (6), Herceg (6,5), Babić (6)(od 73. Zonjić -).

Grubo riješili

Gradski derbi odlučio je Slavko Grubić, koji je s 15-ak metara oštro šutirao uz lijevu vratnicu, tako da vratar Vala nije mogao ništa napraviti, a osim toga zasmetao mu je suigrač iz obrane. Domaći su imali problema zbog prestrogog isključenja Stanka Botice, koji je bio nesmotren u skoku tek što je ušao u igru. Donjokaštelani su bili razočarani, ponajviše njihov vatreni navijač Stipe Šimera.

Mario MORNAR

GOŠK KG - Val 1:0 (1:0)

Kaštel Gomilica - Igralište SC Jure Bakotić. Gledatelja 450.
Sudac: Goran Gabrilo (Split) - 7.
CK: Stanko Botica (GOŠK), 75. minuta.
Strijelac: 1:0 Grubić (37).
Najbolji igrač: Slavko Grubić (GOŠK).

GOŠK KG: Dante (7), Krnčević (7), Vuković (7), Grubić (7,5), Španjić (7), Ljubas (7), Matošević (6,5)(od 73. Botica -), Obšivač (7), Čulina (7), Sunara (7)(od 58. Mula 6,5), Grgat (7)(od 87. Pelivan -).

Val: Karin (6), Samardžić (6,5), Grbeša (6,5), Alebić (6,5), Plazonić (7), Tomas (6,5), Antonio (6,5), Pecotić (6)(od 58. Ivić 6,5), Stude (6,5)(od 64. Radman 6,5), Subotić (6), Miguel (6).

Vule im tić

Stobrečanima leže Kaštelani! Do vodstva domaćin je došao u 30. minuti, Ćurić se na rubu šesnaesterca nadskakivao s gostujućom obranom što je iskoristio Vuletić, iz punog trka odbijenu loptu glavom poslao u mrežu. Stobrečani su povisili na 2:0 iz najbolje akcije na utakmici u kojoj su sudjelovali Ćurić i Vuletić, a strijelac je bio Serdarušić. U finišu Alfirević je umakao čuvarima, odlično uposlio Andrijaševića za 1:2.

Ivica JAVORČIĆ / epeha

Primorac 1929 - Jadran KS 2:1 (2:0)

Stobreč - Igralište u Blatu. Gledatelja 200.
Sudac: Damir Silić (Dicmo) - 7.
Strijelci: 1:0 Vuletić (30), 2:0 Serdarušić (42), 2:1 Andrijašević (87).
Najbolji igrač: Ivan Vuletić (Prim. 1929).

Primorac 1929: Perica (6,5), Šaran (6), Pokrajčić (6,5), Penović (6,5), Vuleta (7), Sršen (6) (od 66. Batinić-Olujić -), Serdarušić (7), Horvat (6,5) (od 76. Bakota -), Ćurić (7) (od 83. Pinjušić -), Gudelj-Velaga (6,5), Vuletić (7).

Jadran KS: Vidić (6), Šimunović (6) (od 54. Erceg 6), Elez (6), Kurtović (6,5), S. Poljak (6,5), Bašić (6) (od 54. Alfirević 6,5), Kapetanović (6) (od 72. Jelaska -), J. Poljak (6,5), Andrijašević (6,5), Gale (6), Zolota (6).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira-46175 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4a92242936b5fe3f87c715edecf2134c9ba4601b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=2.+i+3.+HNL%3A+Va%C5%BEne+pobjede+Imotskog+i+Trogira&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2F2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira-46175 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2F2-i-3-hnl-vazne-pobjede-imotskog-i-trogira-46175 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

2. i 3. HNL: Važne pobjede Imotskog i Trogira

Piše PSD.
28. ožujka 2009. - 18:01

U festivalu “kendavanja”, na koje je momčadi primorao gobav teren, po za takve uvjete “idealno” vjetrovitom vremenu, Solinjani su na koncu ipak došli do zaslužene pobjede nad izravnim rivalom u borbi za Prvu ligu.

Dugo se činilo kao da je na igralištu uz Jadro vladala ona “govno ‘ko doda”, pa se gledateljima, s obzirom na podlogu, praćenje susreta činilo Wimbledonom, jer su stalno morali micati glavom lijevo-desno tražeći pogledom loptu. Zbog čestog izbacivanja lopti na sve strane svijeta (samo da je izvan ograde stadiona) gledatelji su se čak i pribojavali da će istih i ponestati. Stoga nije ni čudno što je zvižduk suca Zvonka Radića za kraj poluvremena neke i probudio.

- Zaspa san, majke mi! Deset godina nisan zaspa na nogometnoj utakmici do danas! - uvjera...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:00