StoryEditorOCM
Borilački sportovidoček u zagrebu

Zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanaet vratili su se iz Tokija: ‘Ja sam rođena Hrvatica i uvijek ću biti do smrti, time se ponosim‘

Piše SN, PSD
30. srpnja 2021. - 09:51

Osvajači olimpijskih medalja za Hrvatsku u taekwondou, zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanaet vratili su se iz Tokija. Doček im je priređen u zagrebačkoj zračnoj luci, odakle su se uputili za Split na novu proslavu. U Hrvatsku su, jasno, stigli i preostali predstavnici u tom sportu, Ivan Šapina i Kristina Tomić - pišu Sportske novosti.

Evo prvih reakcija zlatne Matee:

- Želim se zahvaliti svima koji ste nas gledali tako daleko, osjetili smo vašu potporu. Drago mi je da nisam odustala od borbe u finalu i na kraju se isplatilo. Ne mogu reći da sam spavala još kako treba, više sam razmišljala što još treba popraviti jer nisam baš slušala trenera u finalu. Mislim da ću se brzo vratiti u dvoranu. - rekla je naša zlatna djevojka iz Knina.

image
Damir Krajač/Cropix

U četvrtak je objavila nekoliko groznih poruka koje su je dočekale na Instagramu:

- Ja sam rođena Hrvatica i uvijek ću biti do smrti, time se ponosim. Putujem svijetom i ne dijelim ljude, samo na dobre i loše. Ovi su loši ljudi koji su mi slali prijeteće poruke, ali ne obazirem se na njih, samo na ljubav koji mi drugi daju - rekla je.

Upoznala je i najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

- On je bio zajedno sa Sinkovićima i kad sam osvojila zlato, zvali su me da dođem. Đoković je tako skromna osoba, kao i braća Sinković. Zahvalna sam što sam ih upoznala, pravi su šampioni. Svi smo u Selu postali obiteljski povezani, a tek smo se upoznali. Nevjerojatno - kaže Matea.

image
Damir Krajač/Cropix

Pričao je, jasno, i Toni Kanaet, osvajač olimpijske bronce...

- Najviše me veseli što smo uspjeli promovirati ovaj sport u Hrvatskoj i da smo potakli mlade ljude da se upišu te da imamo osim nogometa i drugih sportova kojim se može baviti i osvajati medalje. Najavljivao sam zlato, bio sam najspremiji ikad, ali Rus je bio bolji, pokazao je da je veća razina od nas ostalih. Zato me motiviralo da osvojim broncu. Sad se nadam odmoru da proslavim, a onda idemo dalje, Pariz je za tri godine i tamo se nadam zlatu.

Dragan Primorac im je u ime HOO-a uručio zlatnike

Prof.dr. Dragan Primorac dočekao je naše taekwondoaše u Zračnoj luci Zagreb te je u ime Vijeća HOO-a uručio zlatnike Matei Jelić, Toniju Kanaetu, Toniju Tomasu i Veljku Lauri.

Primorac je inače juniorski viceprvak bivše države u taekwondou, član Vijeća HOO-a i jedan od pionira hrvatskog taekwondoa koji je 1987. u Splitu osnovao TKD klub Kocunar, tada prvi WTF taekwondo klub u južnoj Hrvatskoj.

image
Dragan Primorac s Mateom Jelić i Tonijem Kanaetom
Privatni album
image
Dragan Primorac s Tonijem Tomasom
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 17:54