StoryEditorOCM

Veliki uspjeh hrvačkog kluba Split: Smrke srebrni u Plovdivu, Ančić zlatni u Petrinji

Piše Sport SD
9. listopada 2022. - 11:55

Hrvački klub Split je ostvario veliki rezultat i na dvije strane njegovi su natjecatelji postigli velike rezultate.

Ivo Smrke, je nastupio u Plovdivu u Bugarskoj, na prvenstvu Svijeta za veterane u kategoriji do 100 kg grčko-rimskim stilom osvojio srebrnu medalju i postao prvi hrvač koji donosi takvu medalju u grad pod Marjanom.

Ivo je u svojoj kategoriji imao devet boraca i finalni je meč izgubio od domaćeg Bugarina Hriste Gabrovskog.

U isto vrijeme u Petrinji je održano prvenstvo Hrvatske u uzrastu mlađih seniora i mlađih dječaka gdje Splitov Marko Ančić osvaja zlato u uzrastu mlađih seniora i postaje prvakom države samo 2 tjedna nakon državnog zlata u kategoriji juniora slobodnim stilom.

Marko je četiri borbe pobjedio i zaslužio titulu najboljeg hrvača slobodnim stilom u državi.

Leopold Aljinović na istom prvenstvu osvaja treće mjesto u uzrastu mlađih dječaka, te donosi u Split još jednu svoju hrvačku medalju.

- Ovaj današnji rezultat ali i svi prošli veliki rezultati kluba su čudo, samim time što se klub već godinama bori za dobiti bolje termine u njihovoj dvorani. Imamo sve dobne kategorije djece, ali ne i termine koje oni zaslužuju. Nadajmo se da će ovi svi rezultati kao i trud nas trenera i naših članova doči do odgovornih ljudi u Splitskom savezu športova - izjavio je trener Splita Vinko Božiković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 16:52