StoryEditorOCM
Borilački sportovigranice photoshopa

Velika prevara u borilačkim sportovima: ‘Iranski Hulk‘ predstavljao se kao opaki borac, ali u ringu se sve razotkrilo

Piše SPORT SD
8. veljače 2023. - 18:01

Lažno predstavljanje stara je pojava, naročito u ljubavi i u poslu. Na društvenim mrežama, uz pomoć sredstava digitalne manipulacije, ono je poprimilo novi oblik.

Sajad Gharibi, poznatiji širom svijeta kao "Iranski Hulk", osvojio je društvene mreže mišićavom pojavdom, ali se ispostavilo da je on zapravo prevarant koji je poprilično debeo i zapušten te se obrukao u boksačkom meču protiv Kazahstanca Djumanova Almata Bakhytovicha.

image

‘Kazahtanski Titan‘ bio je pretvrd orah

Screenshot Home of MMMA

Sajad Gharibi bio je prava napast na društvenim mrežama. Objavljivao je snimke svog nestvarno napuhanog tijela, pokazivao je nenormalnu snagu i najavljivao kako će pokoriti borilački svijet.

Meč protiv Djumanova otkrio je i kako Sajad zapravo nije onakav kakvim se predstavlja. Nije uopće imao mišiće kao na fotografijama koje je postavljao i nije želio skidati majicu tijekom borbe. Nije se znao ni boriti. Jedva je mogao dignuti ruke i meč je brzo završen u korist protivnika, a Irancu se potom izgubio svaki trag, piše Sportsport.ba.

Do njega su pokušali doći vlasnici poljske MMA promocije FAME, Wojtek Gola i Rafal Pasternak. Željeli su mu ponuditi suradnju, našli su ga u Iranu i ostali su zaprepašteni.

"Nema šanse da ćemo ga dovesti. On je zapravo mali debeli čovjek i ne može se boriti. Ono što je prikazivao je prevara i fotomontaža. Možda izgleda cool na snimkama, ali čovjek je jednostavno samo debeo", rekao je Wojtek Gola.

Ipak, za takozvane "freak borbe" ponude dolaze iz Rusije koja od Iranca želi napraviti zvijezdu.

image

U ringu se ‘Hulk‘ nadobivao batina

Screenshot Home of MMMA

Hulk je prije nekoliko mjeseci objavljivao snimke u kojima se bori s nekoliko momaka, pokazivao je ogromne mišiće i snagu pa je prevario mnoge. Prema određenim informacijama on ima 170 kilograma. Mišići na njegovom tijelu ne postoje, ali postoji barem sram, pa se ispričao iranskom narodu nakon bruke koju je doživio u ringu.

Njegov ga je trener opravdavao činjenicom da je došao nespreman.

"Imali smo jako lošu situaciju. Sajad je došao u Teheran na trening, ali imali smo financijske probleme. Sponzor nije održao riječ i Sajad je sa mnom trenirao samo dva tjedna. Bio je prisiljen boriti se i netko je morao biti s njim", rekao je trener.

Gharibi je zbog svega bio izložen ismijavanju pa je nestao s društvenih mreža, ali sigurno je da bi njegov eventualni povratak u ring ponovo izazvao popriličnu pažnju, piše Sportsport.ba.

I ovaj slučaj pokazuje da se lažnom predstavljaču istina nužno vrati u lice kao bumerang. Ne možeš lagati ljude sve vrijeme, a ni samoga sebe. Makar bio "Iranski Hulk".

image

Mišići nastali radom u photoshopu

Screenshot Black Wolf
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 04:25