StoryEditorOCM
Borilački sportovioglasio se šef ibf-a

Usyku ipak neće oduzeti pojas? Ovo vjerojatno nikoga nije začudilo, vrti se veliki novac, evo što to znači za Hrgovića

Piše Sport SD
23. svibnja 2024. - 09:49

Dugo je IBF najavljivao kako će novom apsolutnom prvaku teške kategorije, svoj pojas oduzeti ukoliko ga odmah ne bude branio protiv našeg Filipa Hrgovića. Iako bi to za sve nas bila odlična vijest, većini je bilo jasno da će se IBF teško odreći svog ‘‘dijela kolača‘‘ (čitajte: novca) u korist našeg najboljeg teškaša - pišu Fightsite.

Predsjednik IBF-a, Daryl Peoples, odlučio je progovoriti za portal BoxingScene te objasniti kakva je trenutno situacija s njihovim pojasom i Usykom. Također, govorio je i o tome hoće li se idućega tjedna Hrgović i Dubois boriti za upražnjeni pojas, a ono što je rekao se vjerojatno neće svidjeti domaćim fanovima.

image

Filip Hrgović i Zhang Zhilei

AFP

‘‘Pravilo jest da ne možete imati klauzulu koja se kosi s obaveznim izazivačima, to nije nikakva tajna među promotorima. Svi više ili manje znaju kakve su posljedice takvih klauzula. Već smo imali ovakve situacije. Međutim, prema pravilima IBF-a, svaki prvak ima pravo tražiti izuzetak‘‘, započeo je Peoples.

‘‘Hrgović – Dubois za sada nije meč za nikakvu titulu. Siguran sam da ljudi iza kulisa pokušavaju donijeti odluke prije nego mi se obrate. Ako Usyk bude tražio iznimku, to će ići do upravnog odbora IBF-a. Izgledno je da će se tada primijeniti specijalni uvjeti. Hrgović bi se onda borio protiv pobjednika‘‘, dodao je.

image
AFP

Ovo vjerojatno nikoga nije začudilo, pogotovo kada se uzme u obzir kolika se količina novca vrti oko meča Usyk – Fury. Profesionalni boks isključivo je biznis te se sportski principi često i pogaze, a uistinu je velika šteta što moramo gledati da se Hrgovića uvijek stavlja u drugi plan. Ostaje nam za vidjeti hoće li Usyk tražiti iznimku da mu se pojas ne oduzme, a s obzirom da i sam predsjednik IBF-a javno o tome govori, očigledno nema razloga da to i ne učini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 09:49