StoryEditorOCM

Usred Beograda napadnut mladi Dalmatinac; zaskočili su ga u šumi, uspio je pobjeći i vratiti se trudnoj ženi...

Piše Sport SD
23. travnja 2024. - 13:31

Dan nakon što je u Beogradu napadnut hrvatski boksač Nikica Radonić, oglasio se Hrvatski boksački savez. Priopćenje prenosim u cijelosti:

- Vodstvo hrvatske boksačke reprezentacije na Europskom seniorskom prvenstvu u Beogradu i Hrvatski boksački savez sa žaljenjem konstatiraju da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog prvenstva koje je prema rasporedu zakazano za srijedu, 24. travnja 2024. godine.

Nikica Radonić (27), ovogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasman u četvrtfinale EP-a i borbu za medalju izborio je pobjedom nad predstavnikom Poljske Patrykom Boruckim u nedjelju, 21. travnja 2024.

Dan iza tog meča, oko 12.00 sati prijepodne, Nikica Radonić otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park (Banjičku šumu) na rastrčavanje i razgibavanje gdje su ga presrele tri nepoznate osobe s tendencijom fizičkog napada.

Nikica Radonić izbjegao je zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada tako što se brzo udaljio od tih napadača/huligana, a u udaljavanju s mjesta huliganskog ispada ozlijedio je skočni zglob.

Odmah se javio

Reprezentativac Radonić po povratku u hotel o incidentnoj situaciji i huliganskom napadu obavijestio je izbornika hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavijestili Boksački savez Srbije i organizatore Europskog prvenstva koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Potrebno je naglasiti da na jutarnjem razgibavanju Nikica Radonić nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo što drugo što bi sugeriralo da se radi o članu boksačke reprezentacije Hrvatske. Prema njegovom iskazu, ni izgrednici u parku/šumi nisu mu pristupili dajući mu do znanja da se radi o članu hrvatske boksačke reprezentacije.

Nikica Radonić nakon liječničkog pregleda i davanja iskaza policiji, zbog ‘diskretne otekline na skočnom zglobu‘ (liječnički nalaz), a iz prethodnog meča s predstavnikom Poljske imao je i dva šava zbog posjekotine na glavi, obavijestio je izbornika Peru Veočića da se ne osjeća spremnim za meč četvrtfinala, u srijedu, 24. travnja protiv predstavnika Rusije Ataeva Sharabutdina, aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Nikica Radonić donio je i odluku da se istu večer, u ponedjeljak 22. travnja 2024., vrati s Europskog prvenstva u Beogradu kući kako bi bio uz suprugu koja je u visokom stupnju trudnoće.  

Vodstvo hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu u tome mu nije radilo nikakve zapreke i podupire svog reprezentativca u svim odlukama koje je donio.

Ostali sigurni

Vodstvo hrvatske reprezentacije i Hrvatski boksački savez dužni su naglasiti da organizatori i domaćini Europskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incidentnu situaciju u kojoj se nesretnim stjecajem okolnosti našao Nikica Radonić. Ponijeli su se odgovorno i odmah ponudili sve što treba za pomoć nakon izolirane incidente situacije i huliganskog ispada izvan zona u kojima se odvija Europsko prvenstvo.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i izbornik Pero Veočić ističu da se svi članovi reprezentaciju osjećaju sigurno i ugodno na Europskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez ikakvih problema kreću izvan zona održavanja EP-a, izvan hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd…. Navode i da naši navijači dolaze i navijaju za hrvatske predstavnike u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu, a i kako domaća publika sportski navija i daje potporu našim reprezentativcima.

Vodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje domaćinima Europskog prvenstva u Beogradu na promptnoj reakciji i pomoći u izoliranoj incidentnoj situaciji, kao i Boksačkom savezu Srbije s kojim Hrvatski boksački savez ima sportske i konstruktivne odnose što se ogleda u zajedničkim pripremama reprezentativaca u svim dobnim skupinama i dolascima boksačica i boksača na natjecanja koja se održavaju u našim susjednim državama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 02:04