StoryEditor
Borilački sportovimiočić vs cormier

UFC poslastica u Las Vegasu koju čeka cijeli svijet: borba koja daje odgovor tko je najveći teškaš svih vremena

Piše Ivan Renić
15. kolovoza 2020. - 15:50
Stipe Miočić je impresivno izgledao na vaganju

Treći i posljednji dvoboj, klimaks trilogije između Stipe Miočića i Daniela Cormiera na rasporedu je u nedjelju u cik zore po našem vremenu, točnije u 6 sati.

Teškašku poslasticu u Las Vegasu za sve ljubitelje borilačkih sportova najbolje je najavio gazda UFC-a Dana White rekavši: Pobjednik ove borbe najveći je teškaš svih vremena! I nije pogriješio... Stipe i DC već su nas počastili s dva nezaboravna dvoboja.

U prvom je slavio 41-godišnji Amerikanac, dok mu se Stipe – isto Amerikanac, ali mi ga držimo i Hrvatom – osvetio prošle godine tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Zanimljivo je da se stručnjaci slažu kako je ishod mogao biti obrnut – Miočić je trebao slaviti u prvoj borbi, a Cormier u drugoj. Hrvat iz Ohija zadao mu je kišu udaraca u prvoj borbi, ali žilavi DC sve je izdržao i naposljetku nokautirao protivnika koncem prve runde.

Sličan scenarij, ali sa suprotnim ulogama dogodio se u drugoj borbi gdje se Cormier okomio na Stipu s čak 118 udaraca, no „naš čovik“ pokazao je od čega je sazdan te sve izdržao, a na kraju i pobijedio. Završni obračun oba borca džentlmenski su najavila. Nije bilo teških riječi, vrijeđanja ni naguravanja. Na press konferenciji u Las Vegasu biranim su riječima govorili jedan o drugom. Cormier je obznanio da se nakon borbe povlači u mirovinu, dok je Miočić najavio da će ostati još neko vrijeme. Ostaje nam vidjeti hoće li „vatrogasac“ Stipe novim nokautom poslati DC-ja u penziju.

Izdvojeno

17. kolovoz 2020 15:58