StoryEditorOCM

Teške optužbe Furyja: ‘Ja sam pobjednik borbe! Slomio sam mu čeljust, njegova zemlja je u ratu pa su mu dali pobjedu‘

Piše M. Bi.
19. svibnja 2024. - 12:54

Oleksandr Usyk postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Kingdom Areni u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca (2:1) na bodove svladao Britanca Tysona Furyja.

Ukrajinac je time ujedinio sve titule među "teškašima", pa nakon punih 25 godina opet imamo apsolutnog vladara ove kategorije, posljednji kojemu je to uspjelo bio je Lennox Lewis 1999. godine kada je svladao Evandera Holyfielda sudačkom odlukom.

Nakon nevjerojatne karijere u amaterskoj konkurenciji, gdje je osvojio olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, Ukrajinac je ostvario i sjajnu profesionalnu u kojoj je neporažen u 22 dosadašnja meča! Kako je izgledao njegov dvoboj s Furyjem pročitajte ovdje.

Međutim, Usyk nakon sinoćnjeg meča nije došao na konferenciju za novinare, navodno je otišao u bolnicu snimiti čeljust. Dovoljan razlog da se poraženi Fury dodatno ohrabri pred novinarima, ionako se teško miri s gubitkom titule:

- Bila je to prava borba. Jeste li mi vidjeli lice? Prilično je razbijeno, a on je upravo otišao u bolnicu sa slomljenom čeljusti i sav je razbijen. Je.eno smo izudarali jedan drugoga u ovih 12 rundi - rekao je Fury nakon meča, a to je potvrdio i njegov promotor Frank Warren:

- Rekli su mi da je Oleksandr otišao u bolnicu snimiti čeljust.

image
Afp

Fury je nastavio:

- Mislim da sam ja pobjednik ove borbe. Dobio je nekoliko rundi, ali ja sam ih dobio više. No, njegova je zemlja u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najgorih odluka u povijesti boksa - rekao je Fury i najavio revanš:

- Idem se malo odmoriti pa ćemo se vidjeti na revanšu u listopadu. Vratit ću se i idemo opet u ring.

The Guardian piše kako je Usyk otišao u bolnicu kako bi napravio pretrage i snimanje glave, a tamo je utvrđeno da je sve u redu s njim.

image
Afp
image
Afp
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 03:01