StoryEditor
Borilački sportoviporeč domaćin

Stiže više od dvije tisuće boraca: Europsko otvoreno klupsko prvenstvo u taekwondou održat će se u Hrvatskoj

Piše Hina
20. veljače 2020. - 09:48
Vojko Bašić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Europsko otvoreno klupsko prvenstvo u taekwondou G1, E1 i E2 statusa, koje će se od 1. do 5. travnja održati u Poreču, dovest će u dvoranu Žatika više od dvije tisuće boraca iz više od 50 svjetskih zemalja.

Uvertira ovom natjecanju bit će Europsko para taekwondo prvenstvo G2 i G4 statusa koje će se održati 31. ožujka u istoj dvorani u organizaciji Hrvatskog parataekwondo saveza, suorganizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i domaćinstvu taekwondo kluba Jastreb iz Zagreba.

"Veliko mi je zadovoljstvo najaviti Europsko klupsko taekwondo prvenstvo u Poreču. Ovo natjecanje omogućit će borcima skupljanje zadnjih bodova za ždrijeb na Olimpijskim igrama, novih bodova na rang listama WT (svjetskoj) i WTE (europskoj) te će imati i funkciju kvalifikacija za Europsko kadetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo U-21 i Europsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama.

Posebno mi je zadovoljstvo da ćemo na ovom natjecanju kao organizatori moći predstaviti sve dobne skupine i natjecateljske discipline u taekwondo sportu, kao i najuspješnije natjecatelje Europe i svijeta među kojima će biti i brojni olimpijci te da će istu priliku dobiti i najosjetljivija natjecateljska populacija parasportaša", najavila je prvenstvo predsjednica organizacijskog odbora Tamara Pradegan iz TKD Jastreb koji je uz TKD Karlovac suorganizator turnira.

Natjecanja će se održati u kategorijama kyorugi koja označava borbu i poomsae u kojoj natjecatelji moraju pokazati kako vladaju tehnikom taekwondoa. Turnir okuplja taekwondoaše i taekwondoašice kao i parasportaše. Budući da je riječ o otvorenom prvenstvu, u Poreču se očekuje sudjelovanje natjecatelja iz cijelog svijeta.

"Hrvatska je zemlja koja se odavno etablirala u taekwondo sportu svojim europskim i međunarodnim uspjesima pa sam uvjeren kako će tijekom Otvorenog klupskog taekwondo prvenstva Europe srdačno dočekati sve natjecatelje i pokazati se i izvanrednim domaćinom taekwondo klubovima i sportašima iz čitave Europe.

Osim gostoprimstva pitoresknog grada Poreča, prvenstvo će privući gostovanje više stotina taekwondo klubova, trenera, sudaca i sportaša svih uzrasta, a svi će oni imati priliku iskusiti gostoprimstvo, upoznati regiju i ponijeti lijepa sjećanja za čitav život", izjavio je Sakis Pragalos, predsjednik Europskog taekwondo saveza.

Ovo je osmo izdanje prestižnog prvenstva koje je jedno je od najvažnijih taekwondo natjecanja u Europi. Visok ulog koje natjecanje nosi ove godine jamči da će gledatelji uživati u napetim borbama i imati priliku zaljubiti se u ovaj sport koji u Hrvatskoj ima tradiciju dužu od pet desetljeća, a grad Poreč, koji je prije 30 godina bio domaćin svjetskih kvalifikacija za Olimpijske igre, ponovo će ugostiti elitu taekwondo sporta. Pokrovitelji natjecanja su Grad Poreč i Središnji državni ured za šport.

Izdvojeno

22. srpanj 2020 22:33