StoryEditor
Borilački sportoviunosan biznis

Proslavljeni i nikad poraženi boksački prvak: Floyd Mayweather se vraća u ring, ali samo virtualno

Piše Hina
9. travnja 2020. - 23:48
Yuri Cortez/AFP Ilustracija

Proslavljeni i nikad poraženi bivši boksački svjetski prvak Floyd Mayweather u četvrtak je objavio povratak u ring, ali samo u virtualnom svijetu, u kojem također želi nastaviti dominaciju iz stvarnog ringa. 

Radi se o zajedničkom projektu Mayweathera, streaming platforme fuboTV i kompanije FaceBank koja se bavi virtualnom zabavom. Tim projektom bi se gledateljima, ljubiteljima boksa trebalo omogućiti da pogledaju borbe koje se nikada nisu dogodile ili one koje se nisu ni mogle dogoditi.

- Poput kratkih filmova, ove će precizne simulacije u stvarnom vremenu prikazivati tajne rezultate koji će biti bazirani na računalnim modelima izrađenima na odnosu stvarnih izvedbi, brzini udaraca, brzini reakcije, strategiji i izdržljivosti - objavljeno je u priopćenju za medije.

Mečeve će moći gledati pretplatnici streaming platforme fuboTV i oni koji će se odlučiti za opciju "plati pa gledaj". Zasada nije objavljeno koje će televizije nuditi tu mogućnost.

FaceBank će uz pomoć Mayweatherovih fotografija, video zapisa i matematičkog prikaza boksačeva lica i tijela pokušati stvoriti njegov što vjerniji digitalni oblik.

Tijekom profesionalne karijere Floyd Mayweather je ostvario 50 pobjeda u 50 mečeva, a svoje je uspjehe temeljio na odličnoj obrani, preciznom radu nogu te vrlo hitrim pokretima glave, što je njegovim suparnicima gotovo pa onemogućavalo da ga ozbiljnije ozlijede.

Posljednji put je ušao u ring u kolovozu 2017. godine u revijalnom, ali vrlo unosnom meču protiv irskog majstora slobodne borbe Conora McGregora. U meču po boksačkim pravilima Mayweather je svladao McGregora tehničkim nokautom u 10. rundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 01:33