StoryEditor

Petar Milas nije uspio iznenaditi u najvećem meču dosadašnje karijere: favorizirani Tony Yoka slavio je tehničkim nokautom u sedmoj rundi

10. rujna 2021. - 23:31

U najvećem meču dosadašnjeg dijela karijere splitski boksački teškaš Petar Milas u Parizu je doživio poraz nokautom od favoriziranog Tonyja Yoke u sedmoj rundi. Milas je bio hrabar i u dobrom dijelu borbe dostojan suparnik, čestim promjenama gardova nastojao je zbuniti Yoku, no Francuz je od početka bio bolji. Njegovi su udarci bili konkretniji, opasniji, dok je Milasova najbolja runda bila četvrta.

Već u petoj i šestoj zlatni olimpijac iz Rija 2016. opet je bio bolji, a činilo se kako Milas počinje fizički padati. Vidjelo se to i u kobnoj sedmoj rundi. Tridesetak sekundi prije kraja runde Yoka je lijevim krošeom bacio Milasa na koljena. Sudac je odbrojavao, Milas je ustao na vrijeme, ali je u samoj završnici runde opet zateturao i sjeo na pod. Ponovno se pridigao, no sudac je procijenio kako nije u stanju nastaviti te je proglasio kraj borbe održane na teniskom stadionu Philippe Chatrier u sklopu kompleksa Roland Garros pred oko 9000 navijača, od čega dvjestotinjak Milasovih navijača i prijatelja.

Milasu, koji se nije borio od listopada 2019., bio je to prvi poraz u profesionalnoj karijeri nakon 15 pobjeda, dok Yoka ostaje stopostotan (11-0). Iako je naš boksač ostavio solidan dojam, ipak se osjetila razlika između njegove trenutne razine i vrha svjetskih teškaša u kojemu se jednoga dana želi naći.

Milas: Dao sam sve od sebe, jedan udarac je nažalost dovoljan u boksu

Nakon poraza od Tonyja Yoke u Parizu splitski boksač Petar Milas oglasio se putem svog profila na Instagramu:

- Dao sam sve od sebe, jedan udarac je nažalost dovoljan u boksu. Dvije godine bez meča, Yoka prvi protivnik, u životu takve prilike nema svaki dan, samo ja i moj tim znamo da se ovaj meč ne odbija i da nam je bio jedina prilika da izađemo iz svega što nam se dešavalo zadnje dvije godine.

- Nadam se da vas nisam osramotio jer to je jedino što mi je bitno, nisam se došao prošetati kroz ovaj meč, već ostaviti muda u ringu i protiv jednog velikog projekta u koji je uloženo sve. Ispred mene je jako puno toga, rada, boljih uvjeta i naravno najboljih godina za superteškaša.

- Hvala vam na svoj podršci, ka šta sam vam i rekao najbitnije mi je da sam ostavio muda u ringu i da vas nisam osramotio.

item - id = 1126412
related id = 0 -> 1126664
related id = 1 -> 1126149
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 07:36