StoryEditorOCM
Borilački sportovimagični ring

Petar Milas nakon poraza od olimpijskog prvaka Tonyja Yoke. Imam ugovor na još dvije borbe, želim boksati u Splitu, radimo na tome

12. rujna 2021. - 10:00

Petar Milas ne krije razočaranje nakon što je u Parizu protiv Tonyja Yoke doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Iako prima čestitke za dobar dojam koji je ostavio, on osobno nije zadovoljan.

- Sigurno da je veliko iskustvo boriti se s bivšim olimpijskim pobjednikom i svjetskim prvakom, ali ne može mi borba biti dobra kad nisam pobijedio. Pogodio me udarcem koji nisam vidio. Prvi mi je to put da me netko srušio udarcem u glavu - kazao nam je Milas koji se tijekom subote već vratio kući u Split.

U meču na stadionu Philippe Chatrier u teniskom kompleksu Roland Garrosa Yoka je Milasa porazio tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Milas je pružio solidan otpor, no njegovi udarci, za razliku od Yokinih, nisu bili dovoljno opasni i konkretni.

- On je dosta visok i dobro se brani. Znali smo da će dužinom ruku kratiti ring. Slabo sam mu gađao rupe, nisam zadovoljan. Moglo je to puno bolje. Nismo radili po dogovoru.

Pojasnio je:

- Trebali smo više udarati u seriji i više gađati ispod ruke. Nisam ga ni jednom pogodio u tijelo. Moj je plan bio u zadnje tri runde baciti sve što imam, tako sam se nekako i spremao. Međutim, na ovoj razini svaka se nepažnja kažnjava.

Nakon kobnih udaraca u sedmoj rundi zbog kojih je završio na tlu Milas je svejedno htio nastaviti borbu, no sudac je prekinuo borbu.

- Pogodio me u uho, izgubio sam ravnotežu. Inače, njegovi udarci nisu ništa posebno, osjetio sam i jače, ali dovoljno je primiti jedan ovakav u nezgodno mjesto i gotov si.

Na pitanje u čemu još može napredovati kako bi se približio svjetskom teškaškom vrhu, Milas odgovara:

- U snazi i težini. Moram dobiti još barem 6-7 kg mišića, a to nije jednostavno. Jedem stvarno sve, ali ništa mi se ne "prima".

S agencijom, koja vodi i Yoku, Milas ima ugovor na još dvije borbe. Jedna bi se mogla održati u - Splitu.

- Baš smo pričali o tome. Čak je to bio njihov prijedlog nakon što su vidjeli da je dvjestotinjak mojih navijača doputovalo iz Splita u Pariz. Vidjet ćemo što će biti od toga, ali naravno da bih volio boksati u svom gradu - poželio je Milas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 17:36