StoryEditor

Pet nada za Tokio: najbolje hrvatske judoke će na Grand slam turniru u Taškentu loviti olimpijske bodove

5. ožujka 2021. - 16:21
Nikša Duper/Cropix

Na Grand Slam natjecanju najvišeg ranga IJF World Toura, od petka do nedjelje u uzbekistanome Taškentu, nastupit će pet hrvatskih judaša koji će se boriti za bodove neophodne za plasman na Olimpijske igre.

Nakon bronce Karle Prodan u Tel Avivu, karavana judaškog IJF World Toura stigla je do Uzbekistana. U Taškentu će Prodan tražiti novu medalju koja bi ju dodatno pogurnula prema vrhu svjetske ljestvice, na kojoj je trenutno dvadeseta. Za novo postolje najprije u prvom nastupu treba pobijediti bolju iz ogleda domaće predstavnice Khusanove i Nijemice Ziech.

Barbara Matić (do 70 kg) će svoj put prema vrijednim bodovima u olimpijskoj utrci započeti protiv Talijanke Bellandi, dok će Ivana Maranić (preko 78 kg) prvih 110 bodova, nužnih za kvalifikacije za OI, tražiti protiv Britanke Adlington.

U muškoj konkurenciji Dominik Družeta (do 81 kg) ide na Gruzijca Rekviašvilija, koji nastupa za Srbiju, dok se oporavljeni Zlatko Kumrić (do 100 kg) bori protiv boljeg iz dvoboja Kazahstanca Kaliyeva i Gruzijca Chikovanija.

Matić i Družeta nastupaju u subotu, dok su Prodan, Maranić i Kumrić na rasporedu u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 17:27