StoryEditor
Borilački sportovijudo na hvaru

Olimpijska kandidatkinja Ivana Maranić brusi formu za EP u novoj dvorani u Jelsi

14. travnja 2021. - 08:34
Ranko Šuvar/Arhiva/Cropix

Zagrebački judo klub “Panda” prvi je izgleda otkrio judo čari otoka Hvara i prelijepe Jelse.

I prije službenog otvaranja novoizgrađene judo dvorane u SC “Pelinje”, još dok mirišu daske na fleksibilno ljepilo, Zagrepčani su doveli svoju Ivanu Maranić, olimpijsku kandidatkinju da upravo na “Otoku sunca” napravi zadnji tač i spremi se za Europsko prvenstvo u Lisabonu (16. do 18. travnja) na kojem će pokušati osvojiti potrebne bodove za odlazak na Olimpijske igre.

Naravno, ruku je dao i splitski Student, koji kontinuirano podupire hvarski judo. Oni su na škoj stigli s tri svoje judašice (Tinom Radić, Marćelinom Vranješ, Leonardom Lovrić)  i trenerom Tomislavom Marijanovićem. Međutim, korona je i u ovu lijepu priču umješala svoje prste. Naime, u Jelsu su trebala krenuti tri kombija zagrebačkih judoka da bi se družili i trenirali s Hvaranima, ali samo dan prije polaska na put donijete su mjere prema kojima se djeci zabranjuju treninzi u zatvorenim prostorijama. 

Tako je na škoj stigao tek jedan kombi starijih sportaša I. i II. kategorije na koje se zabrana ne odnosi. Bilo je zaista korisno, jer su stariji Zagrepčani predvodeni trenerom Goranom Strmotićem svoja znanja i vještine na najbolji mogući način prezentirali grupi darovitih Hvarana predvođenih Paulom Ladan. A da stvari s treninzima i natjecanjima ni ove godine neće biti baš normalne vidi se iz najnovije odluke Hrvatskog judo saveza da se seniorsko i kadetsko prvenstvo pomiče za mjesec dana zbog trenutne epidemiološke situacije.

Inače, marljivi judo djelatnici s otoka Hvara Renato Šćulac, Ilija Ćaleta, Ivan Rebić, Toni Lučić... prezadovoljni su što su novu dvoranu kako tako uspjeli staviti u funkciju. Radovi traju od prošlog ljeta i za sada je u njenu izgradnju utrošeno nešto manje od 400 tisuća kuna iz raznih izvora (judo sport, Općina Jelsa, Grad Hvar, Županija Splitsko dalmatinska). Još je potrebno do kraja isplatiti izvodača radova i prikupiti novčana sredstva za svlačionice u čemu će tražiti pomoć šire društvene zajednice, sponzora i donatora.

Hvarani su, kako poručuju, zahvalni svojim kolegama iz hrvatske metropole na darovanoj opremi i obećanju da će vrlo brzo opet doći na naš najsunčaniji škoj, gdje su ih dvorana, kulturno-prirodne znamenitosti, djeca i domaćini naprosto oduševili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 03:17