StoryEditorOCM
Borilački sportoviprekid u osmoj rundi

Nakon teških udaraca sudac nije imao izbora, pozvao je liječnika, pogledajte kraj meča Hrgovića i Duboisa

Piše Fightsite
2. lipnja 2024. - 09:03

Prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri sinoć je doživio naš najbolji teškaš, Filip Hrgović. Iako je meč otvorio dobro, negdje nakon treće runde je počeo djelovati jako umorno te je kasnije sve postala jednosmjerna ulica u korist Britanca Daniela Duboisa. Bila je ovo velika prilika za Hrgovića, no, nažalost ju nije iskoristio - piše Fightsite.

Često se Duboisa kritizira i govori kako loše podnosi udarce, no sinoć je od Hrgovića primio podosta čistih zadnjih direkata, no u niti jednom trenutku nije djelovao uzdrmano. Filipova kondicija se počela topiti, dok je Dubois dodavao gas i tako gradio svoju veliku pobjedu i titulu privremenog prvaka prema IBF-u.

Što je točno bio problem kod Hrgovićevog nastupa, nadamo se da ćemo saznati u budućnosti. Međutim, može se bez ikakve dvojbe reći da Filip nije odradio ni blizu najbolji nastup kakav može, a u čemu je točno bio problem, ne znamo. Dubois mu je bio odlična prilika koju nije iskoristio, a ovaj poraz će ga zasigurno vratiti nekoliko koraka unazad.

image
AFP

Nekad u prvom dijelu borbe došlo je do sudara glavama te je tako Hrgović došao do svoje prve posjekotine, a drugu mu je nanio Dubois čistim udarcima. U osmoj rundi Dubois je počeo pogađati Filipa čije je lice bilo jako krvavo, nakon čega je sudac pozvao liječnika. Liječnik je sucu šapnuo da Hrgović ne može nastaviti meč, a sudac ga je poslušao i prekinuo meč.

Ta osma runda bila je uistinu loša za Filipa, video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 02:10