StoryEditorOCM
Borilački sportovipresica u zagrebu

Najavljena spektakularna borba Plazibata za titulu prvaka, stigao i Cro Cop: ‘Nije me briga za novac, pojas...‘

Piše Hina
22. svibnja 2023. - 14:51

Velika svjetska kickboxing organizacija, nizozemski Glory održala je u Zagrebu novinarsku konferenciju povodom "Glory Collision 5" eventa koji će se održati 17. lipnja u Rotterdamu i na kojem će se hrvatski borac Antonio Plazibat i Nizozemac nigerijskih korijena Tariq Osaro boriti za pojas privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Na programu u Rotterdam Ahoy dvorani bit će devet borbi, a glavna borba večeri biti će okršaj najboljeg hrvatskog kickboksača Plazibata i Nigerijca Osara za pojas privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Pobjednik njihovog meča borit će se za naslov prvaka protiv dugogodišnjeg vladara teške kategorije Rica Verhoevena koji je trenutačno ozlijeđen.

Plazibat se već trebao boriti protiv Verhovena, ali se Nizozemac ozlijedio. Kako Solinjanin nije želio mirovati prihvatio je borbu za privremenu titulu. Zanimljivo, protivnik će mu biti Osaro, njegov klupski kolega iz Mike’s Gyma, a obojica imaju i istog trenera Mikea Passeniera.

image
Goran Mehkek/Cropix

"Sretan sam što se novinarska konferencija održava u Hrvatskoj, ovdje su moji prijatelji, moja obitelj, veliki Cro Cop. Motiviran sam i jedva čekam borbu, bit će to velika borba. Šteta što se ne borim protiv Verhoevena," kazao je Plazibat (22-4, 16 KO) na novinarskoj konferenciji održanoj u hotelu Hilton Garden Inn.

"Velika je čast i priznanje što će moja borba biti glavna priredba večeri. Nije me briga za Cookieja, novac, pojas. Želim se dobro zabaviti. Da biste postali borac, morate nokautirati deset dobrih drugih boraca," dodao je.

"Bit će to moja najveća borba u karijeri. Volim se boriti, ne bojim se boriti i borba sigurno neće trajati do kraja. Ovo je za mene velika prilika, pokazao sam da je zaslužujem. Šteta što se moram boriti protiv svog prijatelja," dodao je Osaro.

Za oba borca situacija će biti neobična jer će se boriti protiv klupskog kolege i prijatelja koji imaju istog trenera.

image
Goran Mehkek/Cropix

"Bit će to teška borba jer se jako dobro znamo. Sve znamo jedan o drugome, teško je u tako kratko vrijeme nešto promijeniti. Kada krene borba nema tu nekog plana," kazao je Plazibat.

"Strategija će biti "ubiti ili biti ubijen. Nemoguće je nešto pripremiti kako bi iznenadili jedan drugoga," dodao je Osaro (24-2-1, 12 KO).

Činjenicu da se za pojas bore dva njegova borca prokomentirao je i "Bik Mike" Passenier.

"Situacija je neobična, ali već sam bio u takvoj situaciji. Napravili smo raspored treninga u dvorani i Antonio i Tariq se do borbe neće susretati. Ovo je dio posla. Stvorili smo sjajne borce koji će se sada morati boriti međusobno. Bit će to najbolja borba ikada u Gloryju. Bit će puno emocija i puno drame," kazao je.

Plazibat je svjestan kako u ovoj borbi može više izgubiti.

"Veći je pritisak na meni, ali ako nisi u stanju boriti se s pritiskom onda nisi za vrhunski sport, bez obzira o kojem se sportu radi," smatra hrvatski borac.

image
Goran Mehkek/Cropix

U Rotterdamu će nastupiti još jedan hrvatski borac, Andrej Kedveš koji će svoj debi u Gloryju imati protiv Britanca Mareksa Pelcisa. Kedveš, koji je član Kickboxing kluba ‘‘Blitz‘‘ iz Đakova, je europski prvak i dvostruki svjetski doprvak u kickboxingu.

Glory Collision 5 održat će se 17. lipnja u Rotterdamu u vrijeme dok će u tom gradu boraviti i hratska nogometna reprezentacija koju očekuje nastup na završnom turniru Lige nacija. "Vatrene" polufinale protiv Nizozemske očekuje 14. lipnja u Rotterdamu, a eventualno finale (Rotterdam) ili utakmica za treće mjesto (Enschede) u nedjelja, 18. lipnja.

Sasvim sigurno brojni nogometni navijači koji će taj dan biti u u Rotterdamu sigurno će pokušati doći i do ulaznica za Glory event kako bi bodrili Plazibata i Kedveša.

"Vjerujem kako će u dvorani biti ludo. Siguran sam kako će atmosfera biti sjajna. Moj san je ući u dvoranu i vijjeti samo crveno-bijele kvadratiće," poručio je Plazibat.

"U tom tjednu hrvatska nogometna reprezentacija igra u Rotterdamu, ja se borbi protiv Osara, a Ante Delija se bori u Atlanti. Bit će to sjajan tjedan, šokirat ćemo svijet i pokazati zašto je Hrvatska najsportskija zemlja na svijetu. Ne znam hoću li ići na polufinale, ali se nadam da ću na finale doći s pobjedničkim pojasom," poručio je Plazibat.

Sjajnoj atmosferi raduje se i Osaro.

"Antonio je zaslužio podršku navijača. Očekujem sjajnu atmosferu, još više ćemo uživati," poručio je 27-godišnji Nizozemac nigerijskih korijena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 03:01