StoryEditorOCM

Može li bizarnije od ovoga: UFC-ova zvijezda odrezala kosu kako bi ‘prošla na vagi‘ i nastupila u borbi

Piše R. R.
17. srpnja 2024. - 22:25

Svakakve se stvari događaju u borilačkim sportovima, ponekad je službeno vaganje veći spektakl od same borbe. Vidjeli smo to u Denveru gdje su u glavnoj borbi nastupile Rose Namajunas i Tracy Cortez.   

Cortez je prije meča privukla veliku pozornost jer je šansu za ovaj meč dobi-la kao pričuva nakon povlačenja Maycee Barber. Koliko joj je važan ovaj nastup bio Cortez je pokazala na vaganju kada je odrezala kosu kako bi bila lakša i prošla na vaganju. Višak kilograma nije bio toliko veliki, ali ovaj ne-vjerojatan potez zaista je pomogao da se „istopi“ kako bi stigla na dozvoljenu težinu i osigurala nastup. Njen potez je privukao veliku pažnju medija, a mnogi to smatraju odvažnim i hrabrim činom

Na kraju Cortezovoj to ipak nije pomoglo i da ostvari pobjedu, nakon četiri žestoke runde Rose Namajunas je slavila jednoglasnom odlukom sudaca. Tim porazom, drugim u karijeri, Tracy Cortez prekinula svoj od deset uzastopnih pobjeda, dok je Rase Namajunas nekadašnja dvostruka UFC prvakinja opet popravila svoje šanse za povratak titula. 

No sve je na kraju ostalo u sjeni nesvakidašnjeg i pomalo bizarnog poteza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 00:49