StoryEditorOCM
Borilački sportovii dalje u formi

Mirko Filipović se javio ispred kaveza i oduševio pratitelje za 50. rođendan: Isklesan je kao da ima upola manje

Piše Sport SD
10. rujna 2024. - 16:51

Mirko Filipović slavi 50. rođendan. Legendarni borac kao jedna od najvećih svjetskih MMA ikona svih vremena objavio je fotografiju na društvenim mrežama i napisao kratku poruku.

"Dođe i 50! Hvala svima na čestitkama", napisao je popularni Cro Cop uz emotikone srca i nazdravljanja s čašama.

Mirko je uz poruku opalio i selfie ispred kaveza. Pokazao kako je i dalje u fantastičnoj formi i kako ne misli prestati trenirati.

S 50 godina na leđima Filipović uistinu izgleda praktički kao na vrhuncu i kao da bi se i danas mogao boriti s velikom većinom današnjih boraca iako je konačni oproštaj od karijere imao 2019. kada je nakon moždanog udara morao prekinuti s borbama.

Filipović je rođen u Vinkovcima. U Hrvatskoj se bavio s nekoliko različitih borilačkih sportova, a svjetsku slavu je doživio devedesetih godina kada je u Japanu počeo sa sjajnom kikboks karijerom koju je kasnije okrunio i osvajanjem K-1 turnira u Zagrebu 2013. godine. Profesionalnu kikboks karijeru završio je s omjerom od 26 pobjeda i osam poraza.

No, vani je poznat prije svega kao MMA borac u kojem je jedan od najboljih nokautera u povijesti sporta. Osvojio je Prideov Grand Prix, borio se u UFC-u, Bellatoru i Rizinu, a konačni oproštaj od karijere imao je 2019. godine, kada je nakon moždanog udara morao prekinuti s borbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 16:54