StoryEditor

‘Marjanovcima’ pune borše medalja: članovi splitskog taekwondo kluba osvojili su čak 12 odličja na jakom President Cupu Europe u Draču

Piše Ante Ivelić
2. ožujka 2022. - 08:16

Članovi Taekwondo kluba Marjan odradili su odličan posao na President Cupu Europe u Draču.

Bio je to najjači G2 turnir ove godine u Europi jer nosi ekstra bodove na olimpijskim rang listama u borbi za Pariz 2024. godine, a ujedno je bio i kvalifikacijski za ekstra kvote na europska prvenstva u svim uzrasnim kategorijama. 

U seniorskom uzrastu besprijekoran posao odradio je olimpijac iz Tokija Ivan Šapina koji je osvojio zlatnu medalju, velikih 20 bodova na olimpijskim rang listama kao i dodatnomjesta za Hrvatsku u kategoriji do 87 kilograma na EP-u u Manchesteru. 

Fenomenalna je još jednom bila mlada Bruna Duvančić kojoj je to treće odličje u nizu iako joj je tek 17 godina. Srebrom u kategoriji do 49 kilograma još jednom je pokazala kako velikim koracima grabi prema seniorskom uzrastu. 

Iskusna Nikita Glasnović, olimpijka iz Rija, u Draču je stigla do sreba, drugo uzastopno ove godine. Brončane seniorke su još Ivana Duvančić i Paula Antunović koje se bore za svoje mjesto u reprezentaciji. 

Toni Kanaet je u borbi za medalju tijesno izgubio od Talijana Alesija koji je na kraju osvojio zlatno odličje. 

Veliki posao napravili su juniori Marjana koji su izborili čak šest normi za Europsko prvenstvo za mlađe seniore do 21 godine. Zlatni su Mila Mastelić, Petra Šavija i David Krmek, srebrom se okitila Nika Karabatić dok su bronce odnijeli Magdalena Matić i Neven Čaljkušić. 

U kadetskom uzrastu Lana Graovac osvojila je brončanu medalju izgubivši polufinale od kasnije pobjednice, Ruskinje Pučkine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 23:24