StoryEditor
Borilački sportovi‘teže je gledati‘

Lucija Zaninović presretna zbog uspjeha Matee i Tonija: Vjerujem da će njihova priča donijeti nove olimpijske medalje našem taekwondou u budućnosti

Piše Vedran Babić
26. srpnja 2021. - 21:45

Put Matee Jelić do olimpijskog zlata u Tokiju i Tonija Kanaeta do bronce nije propustila ispratiti ni naša proslavljena taekwondoašica Lucija Zaninović, brončana iz Londona 2012. godine.

- Presretna sam, drago mi je što su ostvarili sportski vrh i od srca im čestitam. Malo su nam zadali nervoze, ali sve se na kraju dobro završilo pa ćemo im oprostiti, haha. Svakako je teže gledati nego se boriti - javila nam se Lucija.

Pratila je sve Mateine borbe.

- Jesam, pratila sam i navijala na svakoj. U dubini duše nekako sam i očekivala ovakav rezultat jer Matea je bila prva nositeljica, nadmoćna je i u sjajnoj formi. Znala sam da od nje možemo očekivati i zlato. 

Mateina finalna borba protiv Lauren Williams dobro je pokidala živce svima koji su je gledali uz male ekrane.

- Karton koji je tražila Britanka dobro je došao Matei jer se stigla odmoriti i doći do zraka - smatra Zaninović koja nije bila pretjerano iznenađena ovakvim raspletom, znajući da i Matea i Toni imaju kvalitetu za odličje, ali je naglasila da se njihovi uspjesi nisu dogodili preko noći.

- Split je naučio na ovakve stvari, oduvijek je stvarao šampione, iako je zaista fascinantno da istog dana isti klub iz maloga grada osvoji dvije olimpijske medalje. No iza svega toga stoji velik i sustavan rad u klubu Marjan. Treneri, sparing partneri, liječnici, fizioterapeuti i mnogi drugi doprinijeli su ovom podvigu. S Tonijem sam nekako i posebno vezana jer sam s njim dugo dijelila natjecanja, pomagao je meni i sestri Ani u pripremama za London i Rio. Baš sam sretna.

Lucija je zaključila:

- Kako smo se Ana i ja počele baviti taekwondoom zbog Nataše Vezmar, nadam se da će sada djeca početi zbog Matee i Tonija. Vjerujem da će njihova priča iz Tokija donijeti neke nove olimpijske medalje našem taekwondou u budućnosti.

item - id = 1115518
related id = 0 -> 1125401
related id = 1 -> 1125440
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 04:30