StoryEditorOCM
Borilački sportovijednostavno smiješno

Komentar je dovoljan: ‘Ovo je najočitije namješten meč u povijesti boksa‘

Piše Sport SD
10. rujna 2024. - 07:50

Kada su u pitanju Rusija i borilački sportovi, često se tamo mogu pronaći dvije dijametralno suprotne stvari. U jednom trenutku gledamo vrhunske promocije s borcima koji, iako nisu toliko poznati, ali posjeduju fenomenalne vještine te je to užitak gledati, a s druge strane, često se tu nađu i nekompetitivni, namješteni mečevi - piše Fightsite.

Današnji dan otvorit ćemo s ovim drugim polaritetom, a mjesto događaja je Čeljabinsk. RCC organizacija u tom gradu organizirala je boksačku priredbu, a sve se činilo normalnim sve dok u ring nisu ušli Mark Urvanov (23-3-2) i Seymur Isayev (12-0), a upravo je to borba koja je te večeri privukla ponajviše pažnje.

Meč pažnju nije privukao jer smo gledali nekakav boksački rat i tešku, kompetitivnu borbu, nego po tome što je ovo možda i najočitiji namješten meč koji smo do sada imali prilike gledati. Internet nam je do sada ponudio svašta, no ovakvo nešto jednostavno do sada nismo vidjeli.

Naime, Urvanov je nakon zvuka zvona zauzeo centar ringa, Isayev je također došao, a onda je Urvanov bacio lagani direkt u tijelo koji je jedva i dotaknuo Isayeva. Azerbajdžanski borac nakon toga je čučnuo i rukavicama dodirnuo tlo, tako da je sudac počeo brojati. Isayev nije imao namjeru pridići se i nastaviti meč, tako da je pobjedu odnio Urvanov.

‘‘Ovo je najočitije namješten meč u povijesti boksa‘‘, samo je jedan od komentara, a vjerojatno je i dovoljan kada je ovo u pitanju. Namješteni mečevi možda i nisu toliko rijetka pojava, no ovo je jednostavno toliko očito da je u krajnjoj liniji i – smiješno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 10:14