StoryEditorOCM

Šok za Katarinu Krišto, imala je broncu deset sekundi, slavila, a onda joj je medalja oduzeta; očaj, suze...

Piše Sport SD, Ivan Renić
30. srpnja 2024. - 17:15

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom". Hrvatska džudašica Katarino Krišto ostala je bez bronce nakon šokantnog poraza od kosovske džudašice Laure Fazliu. Presudila je treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda.

Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od džudašica. U dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila Wazari i praktički već počela slaviti broncu. Međutim, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska džudašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki.

Bila je to peta borba za hrvatsku reprezentativku, nažalost i drugi poraz u nizu. Nakon što je jutarnji dio programa završila s tri pobjede, u finalnom bloku je prvo izgubila polufinale, a potom i borbu za broncu..

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također "zlatnim bodom".

U polufinalu je izgubila od Meksikanke Prisce Awiri Alcaraz, a zatim i od Fazliu.

UŽIVO

18:13 - Šokantan preokret na tatamiju, Katarina Krišto je odlično odrađivala borbu za broncu protiv iskusne Fazliu, nije dopuštala nikakve šanse za napad i nakon četiri minute iscrpljujuće borbe otišlo se u produžetke. Nakon 1.36 minutib zbila se akcija Fazliu, Krišto je krenula u protuakciju, napravila je bacanje i sudac je pokazao na wazzari. No suci pored tatamija su pregledali snimku i ustanovili da je hrvatska reprezentativka nepropisno rukom zadržala suparnicu ispod struka i dodijelil joj kaznu s kojom je izgubila brončanu medalju

18.00 - Uskoro kreće borba za brončano odličje u kateogirji do 63 kg između Katarine Krišto i Kosovarke Laure Fazliu

17:12 - Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je u polufinalu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

Meksikanka je minutu i 40 sekundi prije kraja borbe napravila wazari, a potom i ippon ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Krišto očekuje još jedna prilika za medalju, susret za broncu protiv kosovske džudašice Laure Fazliu.

U drugom susretu za broncu snage će odmjeriti Francuskinja Clarisse Agbegnenou i Austrijanka Lubjana Piovesana.

Meksikanku u finalu očekuje Slovenka Andreja Leški.

13:05 - Sjajna Katarina Krišto pobijedila je i u četvrtfinalu Korejku Jisu Kim i plasirala se u polufinale judaškog olimpijskog turnira u Parizu u kategoriji do 63 kilograma. Katarina je izvela ippon i prošla u polufinale koje je na rasporedu nešto iza 16 sati. U polufinalu će se Krišto, članica Dalmacijacementa iz Kaštela i 12. na rang listi, boriti protiv Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

image
Jack Guez/Afp
image
AFP

11:56 - Katarina Krišto prošla je i drugo kolo judaškog turnira, slavila je Kaštelanka protiv Japanke Miku Taikichi. Nakon isteka vremena rezultat je 0:0, a za prolaz u četvrtfinale odlučio je zlatni bod. Japanka, osma na svijetu, smatrana je favoritkinjom na ovim Igrama.

Krišto se u četvrtfinalu bori protiv Korejke Kim Jisu koja je izbacila svjetsku prvakinju Nizozemku Joanne van Lieshout.

Ona je prva Kaštelanka na Olimpijskim igrama! Kate će uskoro biti zubarica, a u Segetu je razvila ozbiljan biznis

10:25 - Ono što je najavila, to je ispunila. Katarina Krišto pobijedila je u prvom kolu judaškog olimpijskog turnira u Parizu u kategoriji do 63 kilograma. Uspješan ippon bio je dovoljan za slavlje protiv Nadije Matchiko Guimendego iz Centralne Afričke Republike. Govorile je Kaštelanka samouvjereno kako je u prvoj borbi favorit. I tu je ulogu opravdala. Dominantna je bila od početka do kraja borbe.

U drugom kolu čeka je puno teži zalogaj. Japanka Takaichi Miku, aktualna osvajačica zlatne medalje s Mastersa. No, prva Kaštelanka na Olimpijskim igrama će sa svojim trenerom Josip Barićem i za nju pokušati pronaći recept. Borba je na rasporedu nešto iza 12 sati.

- Dobro je odradila prvo kolo. Uvjerljivo je došla do pobjede, iako je malo u početku krenula opreznije jer je prva borba. Trebalo je dok se ugrije. Ali sve u svemu, bila je uvjerljiva i dobra. Pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna. Slijedi joj borba protiv jake Japanke koja je osvajačica više svjetskih medalja. Pripremili smo taktiku i ako se bude držala toga mislim da može dati dobar otpor, a poslije što Bog da – kazao nam je nakon borbe trener Josip Barić.

Kate je otišla skupljati mir i koncentraciju za drugu borbu. U pomoć joj je stigla čitava kaštelanska delegacija. Navijali su i bodrili svoju Sućuranku na putu do pobjede u debiju na Olimpijskim igrama.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:05