StoryEditor

Karla Prodan zaustavljena u osmini finala: Sad kad sam se isplakala, slomilo me jer znam koliko sam radila i trudila se za ove Igre

Piše Hina
29. srpnja 2021. - 07:05

Hrvatska judašica Karla Prodan svoj je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončala porazom u osmini finala u kategoriji do 78 kilograma.

Nakon što je u 1. kolu wazarijem svladala Crnogorku Jovanu Peković, u osmini finala uspješnija od 22-godišnje Prodan bila je iskusna 33-godišnja Kubanka Kaliema Antomarchi. Nakon prve četiri minute borbe niti jedna suparnica nije poentirala, da bi nakon 25 sekundi produžetka Kubanka uspjela wazarijem doći do boda i prolaska u četvrtfinale.

Prodan (23) je isprva projurila u plaču pored novinara, ali se kasnije ipak vratila.

"Vidno sam razočarana i tužna svojim nastupom. Sad kad sam se isplakala, slomilo me jer znam koliko sam radila i trudila za ove Igre. U prvoj borbi sam bila nervozna i ukočena, nisam htjela riskirat, a s iskusnom Kubankom sam također ušla oprezno, i zadovoljna sam kako sam odradila borbu. Ona je imala jedan jedini napad u cijeloj borbi i to je bilo dovoljno. Bit ću još jača, ovo će mi biti motiv da više treniram", kazala je Karla, članica splitskog kluba Pujanke, koja se od svoje 16. godine bori sa autoimunom Hashimotovom bolešću. 

"Naučila sam živjeti s tim. Posve sam se posvetila judu, to mi je najvažanije. Svo vrijeme provedeno u Selu bilo je jedino i samo oko juda".

Njezin trener Vlado Preradović požalio se na sudačke kriterije.

"Suci su nam uskratili još jedan finalni blok. Ne želim prenaglit, ali kriterij suđenja na Svjetskom prvenstvu i sada ovdje u Tokiju je dijametralno suprotan. U prvoj borbi je bila stisnuta, pod kočnicom, a u 2. kolo smo smo ušli rasterećeni. Pokazali smo da smo bolji, pogotovo u prve četiri minute, odradila je sve taktički jako dobro, ali je nakraju pala. Kubanka je trebala dobiti treći shido, treću kaznu zbog izbjegavanja borbe, ali suci to nisu htjeli vidjeti i dosuditi", kazao je izbornik Preradović.

U dvorani Nippon Budokai, hramu japanskog juda koji se nalazi u parku u kojem je i Carska palača, u petak nastupa Ivana Maranić u kategoriji preko 78 kilograma.

item - id = 1116135
related id = 0 -> 1129600
related id = 1 -> 1128216
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2021 21:16