StoryEditorOCM

Judaši će skupljati važne bodove na Grand Slamu: ‘Pariz je uz Tokio najjači turni u godini‘

3. veljače 2023. - 18:48

Ovoga vikenda u Parizu će se održati najprestižniji turniru u kalendaru džudašica i džudaša, IJF "grand slam", a na njegovom 51. izdanju Hrvatsku će predstavljati svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma Barbara Matić.

Ova 28-godišnja Splićanka već ima iskustvo osvajanja odličja u Parizu, prošle godine osvojila je srebro, a ove je godine krenula po nove bodove za nadolazeće Olimpijske igre.

- Osjećam se dobro, prvi mi je ovo međunarodni turnir u sezoni. Vidjet ćemo kakva je fizička priprema, nadam se da je dobra jer se dobro osjećam. Nećemo ništa prognozirati, ne volimo to prije turnira raditi, ići ćemo borbu po borbu, vidjet ćemo kakav će biti ždrijeb. Inače, znamo da je Pariz uz Tokio najjači ‘grand slam‘ u godini - kazala je Matić uoči puta.

Svjesna je i Matić kako je turnir u dvorani Bercy doslovno "džudaški Wimbledon". Otkrila je i kakav je osjećaj boriti se pred 15.000.

- Dobro je dok se ne borite s Francuskinjom, onda su svi na njihovoj strani. Inače stvarno atmosfera super, nigdje nisam to doživjela osim u Francuskoj i u Japanu - dodala je Matić.

Francuska kao domaćin ima pravo prijaviti čak četiri natjecatelja po težinskoj kategoriji što uvelike otežava zadatak svakome tko se nađe s druge strane. Atmosfera će biti ista kakvu zasigurno možemo očekivati i na OI u Parizu 2024. Za ovakvo natjecanje, nastupanje u užarenoj atmosferi kao sportašu neće vam biti dovoljna samo fizička ili tehničko-taktička priprema, iskustvo je tu bitan faktor. 

- Navikavate se na ta neka velika natjecanja, turnir u Parizu je stvarno blizak tom svjetskom prvenstvu po kvaliteti, svi najbolji su ovdje, svi žele u Pariz. Em što je dobra europska destinacija, turnir je jako kvalitetan, jedna glavna destinacija svih i super priprema za nadolazeću sezonu, da vidimo gdje smo što smo - zaključila je Matić koja će svoj nastup imati u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 13:38