StoryEditorOCM

Josipa je ‘naša‘, zadovoljna je borbom, navijat će za Lenu: ‘Zadala sam joj dosta problema, ali bila je bolja‘

Piše Dražen Pinević/SN
7. kolovoza 2024. - 10:46

Grand Palais blista. Devet ujutro, a samo kraljevi nisu došli. Publike nevjerojatno puno, ali ovdje je to tako obična stvar. Tri borbe su prije Lene Stojković otvorile taekwondo natjecanje na OI.

Lena je došla u prvom meču svoje kategorije i to protiv naše Kanađanke Josipe Kafadar. Prezime vuče na srednju Bosnu, oko Travnika. Roditelji su otišli 90-ih, a Josipa se rodila 2001. godine. Josipa je 17. na svjetskoj rang listi, dok je Lena godinu mlađa od nje dvostruka svjetske i trostruka europska prvakinja. Tu je sve trebalo biti jasno od starta - pišu Sportske novosti.

No, trebalo je to pokazati, a to na startu nikad nije lako. Prva runda oprezno, 0:0 na kraju. Nešto viša Kanađanka, morala je Lena biti strpljiva. Druga runda je počela s 2:0 za Kafadar. Lena smanjuje 2:1, ali Kanađanka pogađa za 5:1 i tu se borba rasplamsala. Tu se Lena probudila i s dva dupla poena prešla u prednost.

image
AFP

I to je bila pobjeda, jer je 0:0 zbog više nada Lena pretvorila u pobjedu 2:0. Dobro je počelo, ne lako.

Lena nije bila za izjave, jer tek je priča krenula, ali je zato Josipa Kafadar na tečnom hrvatskom rekla:

- Lena je bila bolja, dobro je poznam prije dvije godine sam bila u Splitu i radila s njima u Marjanu. Meni je ovo bio premijerni nastup, ispalo je dobro, mislim da sam dosta problema zadala Leni, da joj ne bude lako. Mogla sam i bolje, ali sad mogu samo za nju navijati.

Josipa je ‘naša‘?

- Tata iz Travnika, mama iz Sarajeva, hrvatski je prvi u kući.

Kakva je bila Lena?

- Lena može otići do kraja, a onda će biti dobro i njoj i meni. Nikad se nisam borila s njom, ovo je bilo prvi puta i zadovoljna sam. Bilo bi bolje da sam izvukla neki drugu protivnicu, ali to je tako – zaključila je Josipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 09:23