StoryEditorOCM
Borilački sportoviništa od medalje

Ivan Huklek nakon poraza u borbi za broncu: Presudio je moj loš ulazak u borbu, izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata

Piše Hina
4. kolovoza 2021. - 14:05

Presudio je moj loš ulazak u borbu, kazao je nakon izgubljene borbe za broncu hrvač Ivan Huklek.

Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6-1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili.

"Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a nakraju me iznenadio, napravio bodove u parteru i to više nisam mogao stići", kazao je član HK Sesvete.

Trostruki i aktualni europski prvak, 30-godišnji naturalizirani Gruzijac Zurab Datunašvili, koji je od 2019. počeo hrvati pod srpskom zastavom, već je nakon minutu i pol u prvoj rundi stekao prednost od 6-0. Srbijanski reprezentativac je iz kontranapada doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda.

Huklek je u drugoj rundi uspio zaraditi samo jedan bod na pasivnost Datunašvilija, a kad je dobio priliku za borbu u parteru, nije uspio podignuti i baciti suparnika.

"Bila je taktika zavući ruku i probati raditi bodove u parteru. Pokušao sam, ali jednostavno se protivnik dosta dobro zatvorio i nisam uspio. On je, da tako kažem, ljigav borac i puno iskusniji od mene, on kažnjava svaku pogrešku protivnika, a ja sam, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje", zaključio je Huklek.

On je bio drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio priliku boriti se za olimpijsko odličje, ali je i on, poput Bože Starčevića u Rio de Janeiru 2016., izgubio borbu za bronačnu medalju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 21:26