StoryEditorOCM
Borilački sportoviVRTULJAK SREĆE

Dok čeka rođenje trećeg sina splitski olimpijac teško se ozlijedio i hitno je operiran u zagrebačkoj bolnici

Piše Marko Bilić
16. listopada 2024. - 11:30

Dva i po mjeseca nakon nastupa u Parizu naš olimpijac u judu Zlatko Kumrić imao je strašan peh, ozlijedio se na treningu u Kaštelima. Član splitskog Studenta ni slutio nije da će ga lagani trening udaljiti s tatamija najmanje četiri mjeseca.

Zlatko je nezgodno pao, odvojila se hrskavica u ramenu, pukla tetiva bicepsa. Trebalo je to sve spojiti, zakrpati, operativni zahvat obavio je vrhunski stručnjak dr Nikola Čičak u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u zagrebačkim Dugavama.

image

Gennaro Pirelli (bijeli) i Zlatko Kumrić (plavi)

Ronald Goršić/Cropix

Sada Kumriću slijedi obavezno mirovanje, pa terapija... Treninzima će se vratiti za četiri do šest mjeseci.

Sreća u nesreći je što će Zlatko sljedećih mjeseci moći biti uz suprugu Dajanu koja je trudna, Kumrići čekaju treće dijete. Nakon Domagoja i Hrvoja stiže – Zvonimir! Neka je sa srećom!

Zlatko Kumrić nije na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 100 kg prošao prvo kolo, bolji od njega je bio Talijan Gennaro Pirelli. Pirelli, od kojeg je Kumrić izgubio u borbi za broncu na Europskom prvenstvu u travnju u Zagrebu, dobio je borbu nakon što je hrvatski džudaš dobio treću opomenu (shido).

Za tridesetogodišnjeg Kumrića, člana splitskog Studenta, ovo su prve Olimpijske igre, a on je tek drugi hrvatski predstavnik na olimpijskom džudo turniru u povijesti nakon Tomislava Marijanovića, svog trenera. Marijanović se natjecao na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u kategoriji do 81 kilograma.

- Zlatka već tri dana trese temperatura, neka gripa ili viroza, i već na zagrijavanju smo vidjeli da neće biti dobro. Vidjeli ste da je bio polumrtav, bez snage. Pokušao je, ali nije išlo jer mu Talijan je i inače ne odgovara. Zlatko je visok i manje mu odgovaraju ovi koji su niži od njega, a Pirelli ima i taj destruktivni stil, nema tu otvorene borbe. Šteta. Da je bio zdrav, sto posto sam uvjeren da bi ga dobio. Samo da nije bilo te proklete viroze - kazao je trener Marijanović, dok Kumrić, svjestan propuštene prilike, nije uspijevao suzdržati suze i bijes, te smiriti dovoljno da podijeli dojmove s novinarima. 

image

Ozljeda...

Ronald Goršić/Cropix
image

Zlatko Kumrić u akciji

Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 11:44