StoryEditorOCM

Članica Marjana Petra Uglešić nova je svjetska kadetska prvakinja, do naslova došla prekidom zbog bodovne nadmoći

Piše Sport SD
28. kolovoza 2023. - 21:44

Članica taekwondo kluba Marjan Petra Uglešić nova je svjetska prvakinja. Epilog je to prvog dana svjetskog kadetskog prvenstva u Sarajevu na kojem su članovi Marjana nastavili svoj čudesni niz. U prvom kolu kategorije do 152 centimetra Petra je slavila s 2:0 protiv Šveđanke Sigrid Johnsson, u drugom je bila bolja od Grkinje Eleni Psarogianni s novih 2:0 u rundama da bi u borbi za odličje slavila i protiv Iranke Nazanin Zah Moradi još jednom s 2:0 u rundama.

U polufinalu je Splićanka deklasirala reprezentativku Koreje Chaeeun Lee s 2:0 u rundama i ogromnom bodovnom razlikom 17:4 i 22:12 po rundama što je samo bio uvod u finalnu predstavu reprezentativke Hrvatske. Dominante dvije runde i dva prekida zbog bodovne nadmoći rezultat je još jedne fantastične borbe mlade Marjanove zvijezde protiv Han-fei Wang iz Tajpeha.

Ukupno je to okrugla 120-a velika medalja za sportaše ovog splitskog rasadnika talenata koji imaju ogromnu bazu i iz tog bazena sustavnim radom stvaraju vrhunske sportaše. Njihove medalje nisu slučajne nego su plod sustava koji se gradi već više od 20 godina i do sada je iznjedrio gotovo 50 sportaša sa svjetskom, europskom ili olimpijskom medaljom.

Prvog dana na tatami je izašla i Luna Antunović, ali je zaustavljena prije raspleta kategorije i borbi za odličja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 10:34