StoryEditorOCM
Borilački sportovitreća nije sreća

Član splitskog Marjana Lovre Brečić opet zaustavljen na korak do svjetske taekwondo medalje

Piše Hina
1. lipnja 2023. - 18:16

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u tekvondou u Azerbajdžanu Lovre Brečić (-63 kg) zaustavljen je u četvrtfinalu, na korak do odličja te završio turnir osvojivši peto mjesto, dok je Nika Klepac (+73 kg) poražena u drugom nastupu.

U kategoriji do 63 kilograma član splitskog Marjana krenuo je odlučno i u prvom kolu slavio s 2-0 u rundama protiv Malijca Bakarya Konea. U drugom kolu je prekidom, 12-0 u prvoj i 13-0 u drugoj rundi, preskočio Pakistanca Muhammada Arbaz Khana, da bi u osmini finala naišao na prvaka Azije, Korejca Tae-yong Kima. Lovre je dobio prvu rundu (4-0), druga je pripala korejskom borcu (13-6), a u neizvjesnoj trećoj rundi hrvatski reprezentativac je na kraju došao do tijesne pobjede (10-9) i proboja u četvrtfinale, gdje ga je čekao dobro mu poznati Španjolac Joan Cala Jorquera. Iako je Brečić poveo i u prvoj i u drugoj rundi, obje su otišle na stranu Španjolca koji je došao do svog četvrtog uzastopnog odličja na svjetskim prvenstvima, a Brečić je, kao i 2015. u Čeljabinsku te 2022. u Guadalajari, ostao na korak do pobjedničkog postolja.

Nika Klepac iz zagrebačkog Medvedgrada prošla je prvu prepreku u kategoriji iznad 73 kg svladavši u dvije runde (6-1, 6-3) Njemicu Lorenu Brandl. U drugom kolu je prošlogodišnja viceprvakinja Europe u kategoriji do 73 kg išla na Ruskinju Kristinu Adebajo te izgubila meč u dvije runde (6-4, 5-1).

Tako je Hrvatska ostala na tri medalje u Bakuu, srebru Ivana Šapine te broncama Mateje Jelić i Brune Duvančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:15