StoryEditorOCM
Borilački sportovitek na pola puta

Barbara Matić progovorila pred borbe za medalju, novinarima je odgovorila i na nezgodno pitanje: Nisam, nisam, ne

Piše Dean Bauer/SN
31. srpnja 2024. - 13:12

U polufinalu je! Barbara Matić je u polufinalu kategoriji do 70 kg na OI u Parizu. Prva, osnovna informacije za one koji su možda sumnjali. Za ovog novinara... nimalo sumnje odnosno sve po planu. Barbara je na tri kazne suparnice, Španjolke Ai Tsunode Roustant, ali tek u produžetku ili nakon 1.10 minuta borbe na zlatni bod svladala Španjolku i ušla u polufinale. U borbi je za medalju!

I da, prekršili smo pravilo koje smo si zadali na početku dana, nakon prve pobjede. Ono da nećemo pričati, komunicirati s Barbarom do kraja dana.

- Na pol puta smo. Ništa još nismo napravili - sažeto će i istinito Barbara.

- Zadovoljna sam međutim s tim dosadašnjim dijelom puta. Prva pobjeda nad Kim Polling, drago mi je da sam to odradila brzo i efikasno. Ovo četvrtfinale s Tsunodom, znamo da su to dugačke borbe, na kazne. Drago mi je da su bile tri kazne na njezinoj strani, niti jedna na mojoj. Kontrolirala sam i dominirala borbom.

Pred kraj borbe ste čini nam se malo promijenili taktiku odnosno stav. Išti ste u "visoki" napad, hvatanje gore, visoko...

- Ona je u početku prebrza, teško uopće mogu doći gore, kasnije ona uspori pa ju tada mogu hvatati. Njoj odgovara i jedno i drugo, i niski i viski gard. Meni je cilj bio uzeti ju s dvije ruke i povuče prema sebi, da ona nema prostora. Baš je to bilo sad na kraju. Ja sam ju uhvatila, ona je držala blok, ali to joj je bila ta treća kazna i gotovo.

Znamo koliko su vam jutra i buđenja bitna, trener veli da je sve OK. Točno?

- Malo me kiša jutros zezala. Zato jer je... ha, bila kiša.

Ne znamo da ste meteopat.

- Nisam, nisam, ne, ali volim kada je sunce, pa na suncu lijepo popijem kavu ujutro. To. To bi bilo idealno.

Razumijemo. Barbara, popit ćemo mi kavu, a dao Bog i nešto malo žešće, na suncu. Ali kasnije i da ne "copramo" previše... 

image
Jack Guez/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 07:57