StoryEditorOCM

Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta: ‘Ovo je zaista poput šlaga na torti‘

12. siječnja 2023. - 19:57

Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nominacije za najbolje judoke svijeta za 2022. godinu, a među pet kandidatkinja je i dvostruka svjetska prvakinja 28-godišnja Barbara Matić iz splitskog JK Pujanke.

- Iznimno sam zadovoljna kako je završila 2022. godina, ovo je zaista poput šlaga na torti. Biti proglašena odnosno ući u završni krug s pet najboljih judašica na svijetu stvarno je velika stvar. Presretna, prezadovoljna i ponosna sam na tu nominaciju. Bila bi velika stvar da to osvojim, ali ja sam već s trenutnom situacijom iznimno zadovoljna. Iskoristila bi priliku te se zahvalila svim navijačima na velikoj podršci i nadam se da će me podržati i ovaj put - kazala je Barbara, koja je trenutno na pripremama u austrijskom Mittersillu.

Glasovanje na web stranici IJF-a započelo je u četvrtak i traje do kraja siječnja.

Uz svjetski broj jedan na svjetskoj rang ljestvici Matić, nominirana je i 21-godišnja Zagrepčanka Lara Cvjetko u kategoriji "Zvijezda u usponu“, kao finale Barbare i Lare sa SP-a u Taškentu u kategoriji "Najbolji trenutak u 2022. godini“.

U kategoriji „Trenersko postignuće“ (Coaching Achievement of the Year 2022) nominirani su Vladimir Preradović i Dragan Crnov.

Pobjednici će biti objavljeni u veljači tijekom Grand Slama u Parizu 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 01:08