StoryEditorOCM
SplitČEKAJU PISM(EN)O

Županija će ipak imati povoda za postupanje protiv Kerumova zeta zbog groznog stanja Bena. Još samo da se otpravi pošta iz Javne ustanove za Marjan...

Piše Sandi Vidulić
15. travnja 2022. - 18:35

Županiji ima tko da piše, a to je Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan.

Kako nam je potvrdio Stipe Mušura, v.d. ravnatelja Javne ustanove, poslat će županijskoj nadležnoj službi optužni prijedlog koji su već uputili Prekršajnom sudu u Splitu protiv koncesionara na Benama tvrtke "National" i odgovorne osobe Ante Vukorepe.

Kerumova zeta i njegovu tvrtku Javna ustanova tereti za kršenje Zakona o zaštiti prirode i nepoštovanje uvjeta iz odluke o dodjeli koncesije koju je 2018. dobio od Županije.

image

Stipe Mušura 

Ante Čizmić/Cropix

Koncesionara Javna ustanova optužuje za hortikulturalnu neuređenost, zapuštenu urbanu opremu, da su mu naprave za igru za djecu bez atesta, kao i za to što nije dostavljen plan korištenja koncesionarskog područja zajedno s certifikatima, a što je trebalo biti napravljeno u roku od 30 dana od dobivanja koncesije.

Matea Dorčić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, izjavila je za "Slobodnu" kako nemaju povoda za postupanje protiv koncesionara na Benama, između ostalog, i zato što nisu dobili "nikakav podnesak od Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan u kojemu upozoravaju na nepridržavanje uvjeta iz Odluke o davanju koncesije".

Jučer smo pitali Mušuru jesu li poštu uputili Županiji. On nam je odgovorio da ne zna, jer nije u uredu. Danas smo ga opet upitali, a on je potvrdio da će Županija dobiti njihovo pismo.

image

Zapuštena komunalna oprema na Benama 

Vojko Bašić/Cropix

– Provjerio sam u arhivi, išlo je prema Prekršajnom sudu. Dao sam nalog čuvaru prirode da sve što piše u optužnom prijedlogu pošalje pismenim otpravkom na adresu Županije, odnosno resorne pročelnice – kazao nam je Stipe Mušura.

U Odluci kojom je koncesija dodijeljena do 2033. godine stoji da koncesionar treba 30 dana od potpisivanja ugovora dostaviti Plan o korištenju koncesioniranog područja, u kojem će jasno navesti mikrolokacije sprava za igru djece sa svim odgovarajućim certifikatima sukladno pravilima struke.

Također, stoji da je koncesionar dužan cijelo područje održavati, uključujući hortikulturu i urbanu opremu te prikupljati smeće.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 12:46