StoryEditorOCM
Split25. godina KBF-a

Višednevni program proslave srebrnog jubileja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu

Piše Ivan Ugrin
13. svibnja 2024. - 12:57
Jeruzalemsko latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa održao je lani predavanje na KBF-u  Nikola Vilić/Cropix

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu u četvrtak, 16. svibnja proslavit će svoj Dan te će u toj prigodi Fakultet dodijeliti nagrade najboljim studentima, kao i diplome, svjedodžbe i zahvalnice.

Ove godine Dan fakulteta obilježava se u okviru jubileja 25 godina od osnutka Katoličkog bogoslovnog fakulteta pod okriljem Sveučilišta u Splitu. Prije toga KBF Split je djelovao pod imenom Teologija u Splitu s jedne strane, a s druge strane je postojala Franjevačka visoka bogoslovija u Makarskoj, oba studija bili su afilirani KBF-u Sveučilišta u Zagrebu, dok se nisu udružili i osnovali 30. rujna 1997. KBF Split.

image

Katoličko-bogoslovni fakultet u Splitu

Universitas/

Ugovor o radu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u sastavu Sveučilišta u Splitu potpisan je 9. srpnja 1999., a istoga je dana Kongregacija za katolički odgoj u Vatikanu izdala uredbu o osnivanju toga Fakulteta.

Prvog dana programa, u ponedjeljak 13. svibnja, Ana Milović, socijalni pedagog, održala je predavanje na temu "Profesionalni i etički izazovi pomažućih profesija".

U utorak, 14. svibnja, predstavljanje je knjige prof. dr. sc. Mladena Parlova "Razgovori" u dvorani KBF-a u 19 sati.

Proslava obljetnice osnutka fakulteta je u srijedu 15. svibnja u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa, u 17 sati. U prijepodnevnim satima Katedra dogmatskog bogoslovlja poziva na Studijski dan u čast prof. dr. sc. Ante Mateljana koji će se održati u Velikoj dvorani KBF-a.

image

Veliki dekan, nadbiskup splitsko-makarski Zdenko Križić
 

Ante Čizmić/Cropix

Program proslave Dana fakulteta, u četvrtak 16. svibnja, počinje u 9.30 sati misnim slavljem koje u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa predvodi veliki kancelar KBF-a u Splitu nadbiskup Zdenko Križić. Nakon mise u velikoj sjemenišnoj dvorani u 10.45 sati bit će upriličen akademski čin.

U petak 17. svibnja bit će upriličen Znanstveno-stručni skup "Kockanje: Bačena kocka izazova pred teologiju i medicinu", u dvorani KBF-a, od 9 do 13.20.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:56