StoryEditor
SplitSLAŽE SE KRIŽALJKA

Uz bok HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika bit će Tomislav Šuta, aktualni šef splitskog ‘Vodovoda‘, a barata se i s još nekoliko poznatih ženskih imena

Piše Milena Budimir
24. svibnja 2022. - 19:52

Krajem ovoga tjedna trebali bismo doznati koga će Zoran Đogaš, HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita, odabrati za svoje zamjenike.

Obznanit će im imena u isto vrijeme kada će “gradu i svijetu” predstaviti svoj politički program.

No u gradu u kojem “svak svakoga zna”, gdje se sve dozna, o svemu se šuška, svašta se čuje, pa i tajna o zamjenicima prestaje tajnom biti.

Prvi zamjenik gradonačelnika, ako osvoji glasove Splićana, trebao bi biti Tomislav Šuta. Toga diplomiranog ekonomista poznajemo kao aktualnog direktora “Vodovoda i kanalizacije”, koji je u isto vrijeme stalni sudski vještak za računovodstvo, financije i poreze. Ljuti operativac, kazali bi znalci.

image

Za Tomislava Šutu mnogi će reći da je pravi operativac Tom Dubravec/CROPIX

Tom Dubravec/Cropix

Bio je Šuta privremeni upravitelj Regionalnog centra čistog okoliša, vele kako se jedino u razdoblju njegove “vladavine” u Lećevici, gdje bi trebao biti izgrađen cantar za gospodarenje otpadom, nešto i pokrenulo.

Druga imena kojima se “barata” su ženska. Iako je Šutina kandidatura za Đagaševa zamjenika, možemo reći, gotovo “jedan kroz jedan”, kad su pripadnice ljepšeg spola u pitanju, situacija je, barem za sada, još neizvjesna.

Jedno od imena koje se spominje za kandidatkinju za dogradonačelnicu je ono Zrinke Mužinić Bikić, ravnateljice OŠ “Srinjine”. Ta psihologinja je inače predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Split i voditeljica njihova Odbora za obrazovanje.

image

Zrinka Mužinić Bikić na nedavnoj konferenciji za novinare ispred Centra za autizam Ante Čizmić/CROPIX

Ante Čizmić/Cropix

Spominje se opet i Jelena Burazin, ravnateljica Doma “Maestral” i donedavna HDZ-ova gradska vijećnica. Nije zgorega podsjetiti kako je prigodom nedavne kandidature Vice Mihanovića upravo ona bila kandidatkinja za njegovu zamjenicu. Neki bi u fotelji dogradonačelnice voljeli vidjeti (ponovno) Jelenu Hrgović Tomaš. Ona je bila zamjenica bivšega gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, a danas je voditeljica razvojnih projekta splitskoga Crvenog križa.

Iako je Šutina kandidatura za Đogaševa zamjenika sigurna gotovo ‘jedan kroz jedan’, kad su pripadnice ljepšeg spola u pitanju, situacija je još neizvjesna

image

Zrinka Mužinić Bikić na nedavnoj konferenciji za novinare ispred Centra za autizam Ante Čizmić/CROPIX

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 22:24