StoryEditorOCM
SplitODBIJENA TUŽBA

Splitski ‘Vodovod‘ godinama neosnovano izdavao račune hotelu u Podstrani, a sud presudio da ‘Le Meridien Lav‘ nema pravo na povrat 680.000 kuna!

9. lipnja 2020. - 09:29
Sud je istaknuo da je hotel umjesto da reklamira račune, u svojim poslovnim knjigama knjižio ih te ovjeravao i plaćao Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Hotel "Le Meridien Lav" u Podstrani nema pravo na povrat 680.366 kuna, koliko je "Vodovodu i kanalizaciji" (ViK) platio od srpnja 2013. do siječnja 2017. godine za usluge javne odvodnje i pročišćavanja koje – ne koristi!

Tako je nepravomoćno presudio Trgovački sud, odbivši tužbu visokokategornika koji tvrdi da je komunalno poduzeće navedeni iznos steklo bez osnove, jer kompleks u Podstrani uopće nije priključen na sustav javne odvodnje, već ima svoj vlastiti podmorski ispust koji je u vlasništvu hotela koji ga i održava.

– Kao javni isporučitelj vodnih usluga na području općine Podstrana, ViK nam je godinama neosnovano izdavao račune po kojima je naplaćivao i usluge javne odvodnje i pročišćavanja. Međutim, nije imao pravnu osnovu to naplaćivati – napisali su u tužbi, te ob...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:55