StoryEditorOCM
Splite-ticketing

Splitski ‘Promet‘ trlja ruke, ljudi se puno više voze busevima. Prihodi im drastično porasli: ‘Zaokružili smo cijene...‘

Piše Split SD
15. prosinca 2023. - 11:44

Iz Grada Splita su se pohvalili da je broj prodanih karata za splitski javni gradski prijevoz u ovoj godini u porastu za 11,29 posto. Ističu da je to rezultat uvođenja novog sustava naplate e-ticketing kojim je "Promet" značajno podignuo i unaprijedio kvalitetu i dostupnost javnog gradskog prijevoza, povećao informiranost putnika i kvalitetu upravljanja podatcima sustava.

- Ne čudi stoga da je prijevoz autobusima među građanima Splita sve poželjniji način kretanja po gradu. Mobilna aplikacija splitski je "Promet" definitivno uvela u 21. stoljeće i omogućila dostupnije i jednostavnije plaćanje prijevozne usluge. Podsjetimo, putem aplikacije može se obaviti kupnja pojedinačnih karata u vozilu, kao i registracija aktivne karte prilikom presjedanja u drugo vozilo. Kupiti se mogu i mjesečni, odnosno godišnji kuponi - objašnjavaju iz Grada Splita.

image
Joško Ponoš/Cropix

Kako bi dodatno motivirali građane na korištenje javnog gradskog prijevoz, "Promet" je odlukom Skupštine početkom ove godine izmijenio cjenik zaokruživanjem cijena putnih karata na nižu, osim u slučaju kupovine putnih karata u autobusima, što je pridonijelo povećavanju prodaje preko drugih kanala, a u konačnici ubrzalo protočnost prometa.

- Također, važno je spomenuti kako su sve ove usluge osim povećanju zadovoljstva među građanima doprinijele i povećanju ostvarenih prihoda ove gradske tvrtke. Za prvih devet mjeseci ove godine prihod je povećan za 1.118.706 eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iz Prometa spremaju još noviteta kojim će unaprijediti razinu svoje usluge prema građanima, a neke će biti predstavljene već sljedeći tjedan - poručili su iz Banovine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 05:16