StoryEditorOCM
SplitU HRVATSKOM DOMU

Splitski Kineziološki fakultet proslavio 70. rođendan! Imaju sjajne planove, dekan uručio posebne nagrade najboljima...

Piše SPLIT SD
17. svibnja 2024. - 12:05

Povodom Dana fakulteta, a u sklopu obilježavanja 70 godina studija kineziologije u Splitu, u koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Hrvatskom domu održana je svečana sjednica Kineziološkog fakulteta.

Sjednici su nazočili te se ostalim uzvanicima obratili zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, dožupan Stipe Čogelja, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak te rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Dragan Ljutić kojima je dekan prof.dr.sc. Frane Žuvela uručio plakete zahvale za izuzetan doprinos radu fakulteta.

image
Ante Mandić

Dekan Kineziološkog fakulteta je u svom govoru zahvalio svim uzvanicima, sadašnjim i bivšim djelatnicima, predstavnicima brojnih sportskih saveza i ostalih fakulteta Sveučilišta u Splitu te upravama Kinezioloških fakulteta iz Zagreba i Osijeka.

Kroz video prezentaciju prikazan je rad fakulteta u proteklom razdoblju te neke strateške smjernice za budućnost od čega je svakako najbitnije dugoročno infrastrukturno rješenje za splitsku kineziologiju u smislu izgradnje zapadnog kampusa i centra sveučilišnog sporta s novom zgradom fakulteta.

image
Ante Mandić

Tijekom svečanosti uručene su zahvalnice umirovljenim djelatnicima fakulteta, Dekanove nagrade za prošlu akademsku godinu studentima Ivanu Pobriću, Jakovu Marasoviću i Mati Kuki te nagrade nastavnicima. U području nastavnog doprinosa nagrade su dobili doc.dr.sc. Šime Veršić i dr.sc. Barbara Gilić Škugor, a u području znanstvenih postignuća prof.dr.sc. Damiru Sekuliću i dr.sc. Toniju Modriću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 09:10