StoryEditorOCM
Split60 prijedloga

Splitska policija najavljuje akciju: 24 sata pojačano ćemo nadzirati brzinu vozila. Lokacije odabrali zabrinuti građani

Piše Split SD
18. travnja 2024. - 18:06

Policija će u petak provesti 24-satni pojačani nadzor brzine, na temelju ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024.godinu na području država članica.

Policijski službenici će tijekom čitavog dana na području Splitsko-dalmatinske županije obavljati nadzor i kontrolu prometa, posebno usmjereni na prekršaje koji se odnose na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu.

- Početkom travnja pozvali smo građane da predlože lokacije na kojima će se nadzirati i kontrolirati promet. Građani su prihvatili naš poziv, te su nam uputili čak 60 prijedloga koji su se odnosili na područje čitave županije.

image
Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Uvažavajući mogućnosti predloženih pozicija, kao i aktualne statističke pokazatelje, u petak će policijski službenici biti nazočni na većini prometnica Splitsko-dalmatinske županije tijekom čitavog dana i provoditi nadzor i kontrolu poštuju li vozači prometne propise, posebno ograničenja brzine - poručuju iz Policijske uprava splitsko-dalmatinske.

image
Tomislav Krišto/Ilustracija/Cropix

Napominju kako nepropisana ili neprilagođena brzina, uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, spada u tako zvane "faktore rizika" koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

- Usporite, poštujte ograničenja, prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolniku. Čuvajte svoj život i živote svih sudionika u prometu. Zahvaljujemo se svim građanima koji su nam uputili prijedlog, te su tako dali svoj doprinos aktivnosti policije vezano uz sigurnost prometa na cestama - poručuju iz PU SD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 20:49